Garam Masala jest odpowiednik francuskiego zioła prowansalskie albo chińskiej przyprawa pięciu smaków. Przepis zmienia w zależności od regionu z którego pochodzi. Garam Masala ma sporo odmian w...
Vilcacora występuje zwana jako koci pazur czy czepota puszysta pochodzi z Peru. Te niepowtarzalne zioła w medycynie niekonwencjonanej używane przy wielu dolegliwościach. Należycie wpływa na układ...
Proponowana poprzez nas różowa przejrzysta sól himalajska, to oryginalna, pochodząca z jedynego miejsca w wschodnim pasie Karakorum Himalajów w Pakistanie. Fenomen soli polega na tym, iż w żaden...
Liść Damiana to zioło rodem z Meksyku. Uważany jest za naturalny afrodyzjak, ponieważ zasadniczo podwyższa libido ukobiet i stymuluje pracę hormonów. U mężczyzna uniemożliwia powstawaniu...
Ostropest plamisty to roslina występująca na terenie Europy z znacznym udziałem polskich plantacji. Korzystanie z parametry tej rośliny nie jest tylko chwilową modą, która przyszła wraz z aktualnym...
Ostropest plamisty to roslina występująca na terenie Europy z sporym udziałem polskich plantacji. Korzystanie z cechy tej rośliny nie jest jedynie chwilową modą, która przyszła wraz z aktualnym...
Ostropest plamisty to roslina występująca na terenie Europy z obszernym udziałem polskich plantacji. Korzystanie z atrybuty tej rośliny nie jest tylko chwilową modą, która przyszła wraz z aktualnym...
Ostropest plamisty to roslina występująca na terenie Europy z obfitym udziałem polskich plantacji. Korzystanie z parametry tej rośliny nie jest jedynie chwilową modą, która przyszła wraz z...
Ostropest plamisty to roslina występująca na terenie Europy z obszernym udziałem polskich plantacji. Korzystanie z cechy tej rośliny nie jest jedynie chwilową modą, która przyszła wraz z aktualnym...
Proponowana przez nas różowa przejrzysta sól himalajska, to oryginalna, pochodząca z jedynego miejsca w wschodnim pasie Karakorum Himalajów w Pakistanie.Fenomen soli polega na tym, iż w żaden...
Ostropest plamisty to roslina występująca na terenie Europy z sporym udziałem polskich plantacji. Korzystanie z parametry tej rośliny nie jest jedynie chwilową modą, która przyszła wraz z aktualnym...
Moringa roślina potocznie nazywana "drzewem życia" pochodząca z Indi naładowana wartościami odzywczymi, a także wieloma waznym witaminami dla naszego organizmu. Jest niezwykle uznanym...
Moringa roślina potocznie nazywana "drzewem życia" pochodząca z Indi naładowana wartościami odzywczymi oraz wieloma waznym witaminami dla naszego organizmu. Jest bardzo cenionym ziołem ze...
Urid dall to typ leguminy. Jest podobna do soczewicy, lecz to nie jest prawdziwa soczewica. W kuchni może być używane w trzech postaciach: cały (czarny), chilka (połówki niełuskane) lub biały...
Fasola Mung Dal Chilka mieści znaczne ilości łatwoprzyswajalnego białka, a jej kiełki są lepiej trawione poprzez organizm ludzki, aniżeli inne odmiany fasoli. Też witaminy, w tym: witaminy A, B, C...
Nasiona gorczycy to wykorzystywana przyprawa w kuchni indyjskiej. Rozgrzewa oraz udoskonala trawienie.W kuchni indyjskiej dodaje się zmieloną gorczycę do chutneyów i innych sosów. Głównie przed...
Mleko kokosowe uzyskiwane jest z miąższu dojrzałych orzechów kokosowych.To podstawowy składnik większości dań orientalnych, łagodzący ich ostrość. Mleko kokosowe korzystnie sprawdza się jako...
Żółta fasola mung dal gotuje się wyraźnie szybciej niżeli inne soczewice i fasole.Łatwo się trawi, dzięki temu nie powoduje wzdęć.W Indiach używana jest do przygotowania różnych potraw, począwszy...
W wielu azjatyckich krajach to „święte nasiona", dzięki swym niezwykłym właściwościom. Ograniczają też poziom cholesterolu i usuwają toksyny z jelit. Swoją popularność na Zachodzie zawdzięczają...
Kmin rzymski jest stosowany najczęściej tam, gdzie ceni się korzystnie doprawione potrawy – zwykle w Indiach, na Dalekim i Bliskim Wschodzie oraz w kuchni meksykańskiej, portugalskiej i...
Łuskana fasola Urid Dal, inaczej zwana czarną soczewicą, ma kremowe wnętrze.Ta znikoma fasola jest blisko spokrewnieniona z fasolą mung.Fasola w wersji nie łuskanej ma skórkę w czarnym odcieniu. Ma...
Adżwan to drobniutkie koliste owoce, często mylone z nasionami, stosowane jako przyprawa w kuchni indyjskiej,na dodatek kuchniach innych krajów. Zapach adżwanu jest podobny do tymianku, lecz jest...
Fasolka 'red kidney' ma finezyjną konsystencje i jest zdrowym dodatkiem do wielu potraw. Jest wykorzystywana w wielu kuchniach świata, z zasady w Indiach. Może być serwowana na zimno, jako...
Fasola Urid, inaczej zwana czarną soczewicą, ma kremowe wnętrze i skórkę w czarnym odcieniu.Ta minimalna fasola jest blisko spokrewnieniona z fasolą mung.Ma wysoką zawartosć białka.Masa:...