genialny zapach cynamonu przywołuje u większości z nas miłe wspomnienia z dzieciństwa. Czy zadajesz sobie sprawę, że to nie tylko wspaniała, aromatyczna przyprawa, ulepszająca walory zapachowe...
OPIS: organiczny KARDAMON MIELONY - LEBENSBAUM. Kardamon zalicza się, do najcenniejszych i najdroższych przypraw świata (na drugim miejscu po szafranie). Kardamon charakteryzuje się dość...
Skład: ekologiczny kmin rzymski mielony INFORMACJA ALERGENNA może zawierać gorczycę i seler. Waga netto: 40 g. Kraj producenta: Niemcy atest: towar rolnictwa ekologicznego Sposób przechowywania:...
niezwykle aromatyczna mieszanka suszonych warzyw, a także przypraw. Odnajdzie ona użycie w każdej kuchni oraz w każdej potrawie (wszędzie tam gdzie zechcesz poczuć warzywa). Polecamy ją najczęściej...
Jest to wyjątkowo charakterystyczna przyprawa do drobiu, w której wyczujemy lekką ostrość, słoność i niesamowity zapach przyprawionego soczystego kurczaka. Mieszanka ta genialnie łączy się z...
krystaliczna Sól Himalajska zawiera 84 minerały. Stosowana jako zamiennik klasycznej soli spożywczej oraz jako składnik solanek do zabiegów i kuracji kosmetycznych. Cechy: łagodzi podrażnienia,...
W smaku podobna do selera, z wyczuwalną gorzkością, lekko piekąca. W zapachu solidna, aromatyczna, ostra, cierpka. Nieprzeciętnie pasuje do: dań warzywnych, bigosu, mięs, ziemniaków, past, sosów,...
istotnie apetyczna, aromatyczna i uniwersalna przyprawa. Jest to mieszanka suszonego pomidora, czosnku i bazylii, w której wyczujemy konkretnie przebijający słodki smak pomidora z nutą ostrego...
W smaku ciepły z lekką nutą kwasowości i ostrości, nad wyraz aromatyczny i silny, w zapachu-lekko pieprzny. Stwarza świetne połączenie z:ryżem, zupami, marynatami, śledziami, mięsem, pasztetami,...
Najczystsza i najmocniej pożądana odmiana soli, wydobywana z Morza Czarnego. Sol wyjątkowo bogata w mikro i makroelementy: Chlorek, Fluor, Brom, Jod, Siarczan, Fosforan, Węglan, Sód, Magnez, Potas,...
Polecamy wyjątkowo do: mięs, zapiekanek, sosów, zup, pekli, ryżu, warzyw, sałatek, pasztetów, farszy, jajecznicy, tostów. Zawierają one:wit. C,B1,B2,B3,B6, PP, K, E, wapń, magnez, potas, sód,...
W smaku słodko-orzechowa, korzenna, ciepła z lekka ostrością. Nuty zapachowe: subtelnie orzechowe. Znakomita do: zup, sosów, mięsa, ryb, bigosu, ciast, roślin strączkowych, sałatek warzywnych,...
wyjątkowo aromatyczna i pełna smaków mieszanka przyprawowa. Świetna do: ryb, mięs, warzyw, sałatek, farszów, pasztetów. Skład: pieprz biały, majeranek, gałka muszkatołowa, koper nać, cząber,...
rewelacyjnie pasuje do: dań mięsnych, ryb, zup, sosów, sałatek, leczo, bigosu, serów żółtych, ryżów, marynat. Jest to perfekcyjny naturalny barwnik spożywczy. Zawiera witaminy z grupy B, C i A,, a...
Przyprawa nad wyraz aromatyczna, w smaku pikantna. Perfekcyjnie pasuje do potraw mięsnych, rybnych, sałatek, wyrobów jajecznych, serowych, ryżu, ładnie barwi sosy. Zawiera witaminę B, C i...
krągłe i twarde nasiona koloru beżowego albo słomianego. Jej smak jest zdecydowany, z wyczuwalną nuta gorzkości o lekko słodkim i mdłym zapachu.Stosujemy do:musztardy, marynat, sosów, kapusty,...
wynajdzie ona zastosowanie w każdej kuchni i w każdej potrawie (wszędzie tam gdzie zechcesz poczuć warzywa, zioła i przyprawy). Polecamy ją zwykle do: rosołu, sałatek, zup wszystkiego rodzaju,...
To istotnie aromatyczna i smaczna mieszanka ziół. Sugerowana do każdej potrawy-szczególnie uniwersalna. Najlepiej smakuje z: mięsem, sałatkami, pastami, sosami, rybą, warzywami, wypiekami...
Mieszanka przypraw typowa dla kuchni węgierskiej i bułgarskiej. Nad wyraz ciepła i aromatyczna w zapachu, w smaku słodko-ostra. Doskonała do każdego mięsa smażonego i grilowanego (kurczak, schab,...
W smaku lekko gorzkawa i paląca-zamiennik pieprzu. Wykorzystanie:dania z jagnięciny i baraniny, ziemniaki, warzywa, twaróg, pasty, jako komponent pieczywa, dodatek do win. Działa: moczopędnie,...
specyficzna mieszanka o specyficznym ziołowym smaku i zapachu, z lekkim czosnkowym akcentem. Wspaniale nada się do: sałatek, zup, sosów, jajek, serów (żółtych jak i białych), zapiekanek i pizzy,...
W smaku cytrynowy, kwaśny, z wyczuwalna nutą cierpkości. Użytkowany jako zamiennik cytryny bądź octu. Przedłuża barwę, smak i trwałość produktów spożywczych: mięsa, warzyw, soków, przetworów....
Pieprz cytrynowy stanowi mieszankę pieprzu czarnego albo białego, kwasku cytrynowego, otartej skórki cytryny, soli, cukru, czosnku, cebuli i pasternaka. Doskonale pasuje do dań rybnych, samych ryb...
W smaku ciepła, lekko cytrusowa. Cudownie łączy się z każdym mięsem(istotnie tym tłustym), rybą, sosem, zupą, pieczywem, sałatką, pizzą, daniami warzywnymi. Właściwości zdrowotne: przyśpiesza...