wyjątkowo aromatyczna mieszanka suszonych warzyw i przypraw. Wyszuka ona użycie w każdej kuchni i w każdej potrawie (wszędzie tam gdzie zechcesz poczuć warzywa). Polecamy ją przeważnie do: rosołu,...
Jest to szczególnie standardowa przyprawa do drobiu, w której wyczujemy lekką ostrość, słoność i niesamowity zapach przyprawionego soczystego kurczaka. Mieszanka ta świetnie łączy się z mięsem,...
transparentna Sól Himalajska mieści 84 minerały. Wykorzystywana jako zamiennik tradycyjnej soli spożywczej, a także jako element solanek do zabiegów i kuracji kosmetycznych. Właściwości: łagodzi...
nad wyraz apetyczna, aromatyczna i uniwersalna przyprawa. Jest to mieszanka suszonego pomidora, czosnku i bazylii, w której wyczujemy konkretnie przebijający słodki smak pomidora z nutą ostrego...
Najczystsza i najmocniej pożądana odmiana soli, wydobywana z Morza Czarnego. Sol szczególnie bogata w mikro i makroelementy: Chlorek, Fluor, Brom, Jod, Siarczan, Fosforan, Węglan, Sód, Magnez,...
Polecamy istotnie do: mięs, zapiekanek, sosów, zup, pekli, ryżu, warzyw, sałatek, pasztetów, farszy, jajecznicy, tostów. Zawierają one:wit. C,B1,B2,B3,B6, PP, K, E, wapń, magnez, potas, sód,...
W smaku słodko-orzechowa, korzenna, ciepła z lekka ostrością. Nuty zapachowe: delikatnie orzechowe. Idealna do: zup, sosów, mięsa, ryb, bigosu, ciast, roślin strączkowych, sałatek warzywnych,...
istotnie aromatyczna i pełna smaków mieszanka przyprawowa. Idealna do: ryb, mięs, warzyw, sałatek, farszów, pasztetów. Skład: pieprz biały, majeranek, gałka muszkatołowa, koper nać, cząber,...
rewelacyjnie pasuje do: dań mięsnych, ryb, zup, sosów, sałatek, leczo, bigosu, serów żółtych, ryżów, marynat. Jest to rewelacyjny naturalny barwnik spożywczy. Posiada witaminy z grupy B, C i A,...
Przyprawa nad wyraz aromatyczna, w smaku pikantna. Nieprzeciętnie pasuje do potraw mięsnych, rybnych, sałatek, wyrobów jajecznych, serowych, ryżu, efektownie barwi sosy. Posiada witaminę B, C oraz...
okrągłe i twarde nasiona koloru beżowego lub słomianego. Jej smak jest zdecydowany, z wyczuwalną nuta gorzkości o lekko słodkim i mdłym zapachu.Stosujemy do:musztardy, marynat, sosów, kapusty,...
odszuka ona zastosowanie w każdej kuchni i w każdej potrawie (wszędzie tam gdzie zechcesz poczuć warzywa, zioła i przyprawy). Polecamy ją z reguły do: rosołu, sałatek, zup wszystkiego rodzaju,...
To wyjątkowo aromatyczna i smaczna mieszanka ziół. Sugerowana do każdej potrawy-nad wyraz uniwersalna. Najlepiej smakuje z: mięsem, sałatkami, pastami, sosami, rybą, warzywami, wypiekami...
W smaku podobna do selera, z wyczuwalną gorzkością, lekko piekąca. W zapachu mocna, aromatyczna, ostra, cierpka. Wspaniale nadaje się do: dań warzywnych, bigosu, mięs, ziemniaków, past, sosów, zup....
Mieszanka przypraw specyficzna dla kuchni węgierskiej i bułgarskiej. Wyjątkowo ciepła i aromatyczna w zapachu, w smaku słodko-ostra. Doskonała do każdego mięsa smażonego i grilowanego (kurczak,...
W smaku lekko gorzkawa i paląca-zamiennik pieprzu. Użycie:dania z jagnięciny i baraniny, ziemniaki, warzywa, twaróg, pasty, jako element pieczywa, dodatek do win. Działa: moczopędnie,...
niepowtarzalna mieszanka o charakterystycznym ziołowym smaku i zapachu, z lekkim czosnkowym akcentem. Wspaniale nada się do: sałatek, zup, sosów, jajek, serów (żółtych jak i białych), zapiekanek i...
W smaku cytrynowy, kwaśny, z wyczuwalna nutą cierpkości. Używany jako zamiennik cytryny bądź octu. Przedłuża odcienię, smak i odporność artykułów spożywczych: mięsa, warzyw, soków, przetworów....
W smaku ciepły z lekką nutą kwasowości i ostrości, bardzo aromatyczny i silny, w zapachu-lekko pieprzny. Kreuje znakomite połączenie z:ryżem, zupami, marynatami, śledziami, mięsem, pasztetami,...
Pieprz cytrynowy stanowi mieszankę pieprzu czarnego albo białego, kwasku cytrynowego, otartej skórki cytryny, soli, cukru, czosnku, cebuli i pasternaka. Nieprzeciętnie pasuje do dań rybnych, samych...
W smaku ciepła, lekko cytrusowa. Cudownie łączy się z każdym mięsem(stanowczo tym tłustym), rybą, sosem, zupą, pieczywem, sałatką, pizzą, daniami warzywnymi. Parametry zdrowotne: przyśpiesza...
W smaku korzenna, ciepła z lekko gorzkim, cierpkim akcentem. Genialnie barwi produkty spożywcze oraz dania. Najlepiej komponuje się z: drobiem, ostrymi zupami, sosami, sałatkami, pastami. Działa:...
wykorzystanie: farsze, ryby, mięsa, zupy, sosy, sałatki, pasty, pasztety, masła, sery (niezwykle białe), dania kapuściane i fasolowe, kasze, ryże, zapiekanki, Działanie:wspomaga trawienie, łagodzi...
O świeżym, korzenno-drzewnm zapachu, słodki. W smaku palący, lekko gorzki z cytrynowym akcentem. Perfekcyjnie komponuje się z: kompotem, ciastem (stanowczo piernikowym i jabłkowym), tłustym mięsem,...