wyjątkowo aromatyczna mieszanka suszonych warzyw, a także przypraw. Znajdzie ona wykorzystanie w każdej kuchni, a także w każdej potrawie (wszędzie tam gdzie zechcesz poczuć warzywa). Polecamy ją...
Jest to szczególnie typowa przyprawa do drobiu, w której wyczujemy lekką ostrość, słoność i niesamowity zapach przyprawionego soczystego kurczaka. Mieszanka ta idealnie łączy się z mięsem, sosem,...
krystaliczna Sól Himalajska gromadzi 84 minerały. Stosowana jako zamiennik konwencjonalnej soli spożywczej i jako element solanek do zabiegów i kuracji kosmetycznych. Właściwości: łagodzi...
nad wyraz apetyczna, aromatyczna i uniwersalna przyprawa. Jest to mieszanka suszonego pomidora, czosnku i bazylii, w której wyczujemy potężnie przebijający słodki smak pomidora z nutą ostrego...
Najczystsza i najbardziej pożądana odmiana soli, wyciągana z Morza Czarnego. Sol bardzo bogata w mikro i makroelementy: Chlorek, Fluor, Brom, Jod, Siarczan, Fosforan, Węglan, Sód, Magnez, Potas,...
Polecamy wyjątkowo do: mięs, zapiekanek, sosów, zup, pekli, ryżu, warzyw, sałatek, pasztetów, farszy, jajecznicy, tostów. Zawierają one:wit. C,B1,B2,B3,B6, PP, K, E, wapń, magnez, potas, sód,...
W smaku słodko-orzechowa, korzenna, ciepła z lekka ostrością. Nuty zapachowe: delikatnie orzechowe. Świetna do: zup, sosów, mięsa, ryb, bigosu, ciast, roślin strączkowych, sałatek warzywnych,...
wyjątkowo aromatyczna i pełna smaków mieszanka przyprawowa. Znakomita do: ryb, mięs, warzyw, sałatek, farszów, pasztetów. Skład: pieprz biały, majeranek, gałka muszkatołowa, koper nać, cząber,...
W smaku podobna do selera, z wyczuwalną gorzkością, lekko piekąca. W zapachu solidna, aromatyczna, ostra, cierpka. Perfekcyjnie nadaje się do: dań warzywnych, bigosu, mięs, ziemniaków, past, sosów,...
genialnie pasuje do: dań mięsnych, ryb, zup, sosów, sałatek, leczo, bigosu, serów żółtych, ryżów, marynat. Jest to rewelacyjny naturalny barwnik spożywczy. Posiada witaminy z grupy B, C i A, i...
Przyprawa wyjątkowo aromatyczna, w smaku pikantna. Nieprzeciętnie nadaje się do potraw mięsnych, rybnych, sałatek, wyrobów jajecznych, serowych, ryżu, spektakularnie barwi sosy. Zawiera witaminę B,...
okrągłe i twarde nasiona koloru beżowego lub słomianego. Jej smak jest zdecydowany, z wyczuwalną nuta gorzkości o lekko słodkim i mdłym zapachu.Stosujemy do:musztardy, marynat, sosów, kapusty,...
wyszuka ona użycie w każdej kuchni oraz w każdej potrawie (wszędzie tam gdzie zechcesz poczuć warzywa, zioła i przyprawy). Polecamy ją najczęściej do: rosołu, sałatek, zup wszelkiego rodzaju,...
To istotnie aromatyczna i smaczna mieszanka ziół. Rekomendowana do każdej potrawy-bardzo uniwersalna. Najlepiej smakuje z: mięsem, sałatkami, pastami, sosami, rybą, warzywami, wypiekami chlebowymi....
Mieszanka przypraw typowa dla kuchni węgierskiej i bułgarskiej. Szczególnie ciepła i aromatyczna w zapachu, w smaku słodko-ostra. Wyśmienita do każdego mięsa smażonego i grilowanego (kurczak,...
W smaku lekko gorzkawa i paląca-zamiennik pieprzu. Zastosowanie:dania z jagnięciny i baraniny, ziemniaki, warzywa, twaróg, pasty, jako komponent pieczywa, dodatek do win. Działa: moczopędnie,...
niepowtarzalna mieszanka o standardowym ziołowym smaku i zapachu, z lekkim czosnkowym akcentem. Idealnie nada się do: sałatek, zup, sosów, jajek, serów (żółtych jak i białych), zapiekanek i pizzy,...
W smaku cytrynowy, kwaśny, z wyczuwalna nutą cierpkości. Stosowany jako zamiennik cytryny bądź octu. Przedłuża odcienię, smak i wytrzymałość towarów spożywczych: mięsa, warzyw, soków, przetworów....
W smaku ciepły z lekką nutą kwasowości i ostrości, nad wyraz aromatyczny i silny, w zapachu-lekko pieprzny. Formuje znakomite połączenie z:ryżem, zupami, marynatami, śledziami, mięsem, pasztetami,...
Pieprz cytrynowy stanowi mieszankę pieprzu czarnego lub białego, kwasku cytrynowego, otartej skórki cytryny, soli, cukru, czosnku, cebuli i pasternaka. Nieprzeciętnie pasuje do dań rybnych, samych...
W smaku ciepła, lekko cytrusowa. Cudownie łączy się z każdym mięsem(istotnie tym tłustym), rybą, sosem, zupą, pieczywem, sałatką, pizzą, daniami warzywnymi. Parametry zdrowotne: przyśpiesza procesy...
W smaku korzenna, ciepła z lekko gorzkim, cierpkim akcentem. Rewelacyjnie barwi produkty spożywcze, a także dania. Najlepiej komponuje się z: drobiem, ostrymi zupami, sosami, sałatkami, pastami....
Mieszanka ziół i przypraw dająca 5 smaków: słodki, kwaśny, gorzki, słony, i ostry. Nad wyraz aromatyczna przyprawa, lekko drażniąca i piekąca. Nadaje potrawom orientalno-azjatycki charakter....
zastosowanie: farsze, ryby, mięsa, zupy, sosy, sałatki, pasty, pasztety, masła, sery (nad wyraz białe), dania kapuściane i fasolowe, kasze, ryże, zapiekanki, Działanie:wspomaga trawienie, łagodzi...