szczególnie aromatyczna mieszanka suszonych warzyw i przypraw. Wynajdzie ona zastosowanie w każdej kuchni, a także w każdej potrawie (wszędzie tam gdzie zechcesz poczuć warzywa). Polecamy ją na...
Sól himalajska różowa gruba 1 kg Targrochzastosowanie: Sól to podstawowy towar stosowany w kuchni, doprawiamy nią przyprawy, lecz jest jeszcze mnóstwo innych jej zastosowań dzięki, którym nasze...
Jest to bardzo standardowa przyprawa do drobiu, w której wyczujemy lekką ostrość, słoność i niesamowity aromat przyprawionego soczystego kurczaka. Mieszanka ta perfekcyjnie łączy się z mięsem,...
przezroczysta Sól Himalajska mieści 84 minerały. Używana jako zamiennik konwencjonalnej soli spożywczej oraz jako komponent solanek do zabiegów i kuracji kosmetycznych. Atrybuty: łagodzi...
stanowczo apetyczna, aromatyczna i uniwersalna przyprawa. Jest to mieszanka suszonego pomidora, czosnku i bazylii, w której wyczujemy potężnie przebijający słodki smak pomidora z nutą ostrego...
Najczystsza i najszczególniej pożądana odmiana soli, wyciągana z Morza Czarnego. Sol bardzo bogata w mikro i makroelementy: Chlorek, Fluor, Brom, Jod, Siarczan, Fosforan, Węglan, Sód, Magnez,...
Polecamy nad wyraz do: mięs, zapiekanek, sosów, zup, pekli, ryżu, warzyw, sałatek, pasztetów, farszy, jajecznicy, tostów. Zawierają one:wit. C,B1,B2,B3,B6, PP, K, E, wapń, magnez, potas, sód,...
W smaku słodko-orzechowa, korzenna, ciepła z lekka ostrością. Nuty zapachowe: subtelnie orzechowe. Genialna do: zup, sosów, mięsa, ryb, bigosu, ciast, roślin strączkowych, sałatek warzywnych,...
nad wyraz aromatyczna i pełna smaków mieszanka przyprawowa. Genialna do: ryb, mięs, warzyw, sałatek, farszów, pasztetów. Skład: pieprz biały, majeranek, gałka muszkatołowa, koper nać, cząber,...
W smaku podobna do selera, z wyczuwalną gorzkością, lekko piekąca. W zapachu mocna, aromatyczna, ostra, cierpka. Nadzwyczajnie pasuje do: dań warzywnych, bigosu, mięs, ziemniaków, past, sosów, zup....
nieprzeciętnie pasuje do: dań mięsnych, ryb, zup, sosów, sałatek, leczo, bigosu, serów żółtych, ryżów, marynat. Jest to rewelacyjny naturalny barwnik spożywczy. Posiada witaminy z grupy B, C i A,...
Przyprawa niezwykle aromatyczna, w smaku pikantna. Rewelacyjnie pasuje do potraw mięsnych, rybnych, sałatek, wyrobów jajecznych, serowych, ryżu, atrakcyjnie barwi sosy. Zawiera witaminę B, C oraz...
krągłe i twarde nasiona koloru beżowego albo słomianego. Jej smak jest zdecydowany, z wyczuwalną nuta gorzkości o lekko słodkim i mdłym zapachu.Stosujemy do:musztardy, marynat, sosów, kapusty,...
odszuka ona zastosowanie w każdej kuchni oraz w każdej potrawie (wszędzie tam gdzie zechcesz poczuć warzywa, zioła i przyprawy). Polecamy ją na ogół do: rosołu, sałatek, zup wszystkiego typu,...
To szczególnie aromatyczna i smaczna mieszanka ziół. Sugerowana do każdej potrawy-bardzo uniwersalna. Najlepiej smakuje z: mięsem, sałatkami, pastami, sosami, rybą, warzywami, wypiekami chlebowymi....
Mieszanka przypraw standardowa dla kuchni węgierskiej i bułgarskiej. Niezwykle ciepła i aromatyczna w zapachu, w smaku słodko-ostra. Świetna do każdego mięsa smażonego i grilowanego (kurczak,...
W smaku lekko gorzkawa i paląca-zamiennik pieprzu. Użycie:dania z jagnięciny i baraniny, ziemniaki, warzywa, twaróg, pasty, jako składnik pieczywa, dodatek do win. Działa: moczopędnie,...
niepowtarzalna mieszanka o typowym ziołowym smaku i zapachu, z lekkim czosnkowym akcentem. Rewelacyjnie nada się do: sałatek, zup, sosów, jajek, serów (żółtych jak i białych), zapiekanek i pizzy,...
W smaku cytrynowy, kwaśny, z wyczuwalna nutą cierpkości. Używany jako zamiennik cytryny bądź octu. Przedłuża barwę, smak i solidność artykułów spożywczych: mięsa, warzyw, soków, przetworów....
W smaku ciepły z lekką nutą kwasowości i ostrości, szczególnie aromatyczny i silny, w zapachu-lekko pieprzny. Kreuje perfekcyjne połączenie z:ryżem, zupami, marynatami, śledziami, mięsem,...
Pieprz cytrynowy stanowi mieszankę pieprzu czarnego lub białego, kwasku cytrynowego, otartej skórki cytryny, soli, cukru, czosnku, cebuli i pasternaka. Genialnie pasuje do dań rybnych, samych ryb,...
W smaku ciepła, lekko cytrusowa. Cudownie łączy się z każdym mięsem(stanowczo tym tłustym), rybą, sosem, zupą, pieczywem, sałatką, pizzą, daniami warzywnymi. Atrybuty zdrowotne: przyśpiesza procesy...
W smaku korzenna, ciepła z lekko gorzkim, cierpkim akcentem. Wspaniale barwi produkty spożywcze oraz dania. Najlepiej komponuje się z: drobiem, ostrymi zupami, sosami, sałatkami, pastami. Działa:...
zastosowanie: farsze, ryby, mięsa, zupy, sosy, sałatki, pasty, pasztety, masła, sery (stanowczo białe), dania kapuściane i fasolowe, kasze, ryże, zapiekanki, Działanie:wspomaga trawienie, łagodzi...