wyjątkowo aromatyczna mieszanka suszonych warzyw i przypraw. Znajdzie ona użycie w każdej kuchni i w każdej potrawie (wszędzie tam gdzie zechcesz poczuć warzywa). Polecamy ją głównie do: rosołu,...
Sól himalajska różowa gruba 1 kg Targrochzastosowanie: Sól to podstawowy artykuł stosowany w kuchni, doprawiamy nią przyprawy, ale jest jeszcze mnóstwo innych jej zastosowań dzięki, którym nasze...
Jest to nad wyraz standardowa przyprawa do drobiu, w której wyczujemy lekką ostrość, słoność i niesamowity zapach przyprawionego soczystego kurczaka. Mieszanka ta wyśmienicie łączy się z mięsem,...
transparentna Sól Himalajska posiada 84 minerały. Użytkowana jako zamiennik tradycyjnej soli spożywczej, a także jako składnik solanek do zabiegów i kuracji kosmetycznych. Parametry: łagodzi...
Najczystsza i najmocniej pożądana odmiana soli, wyciągana z Morza Czarnego. Sol bardzo bogata w mikro i makroelementy: Chlorek, Fluor, Brom, Jod, Siarczan, Fosforan, Węglan, Sód, Magnez, Potas,...
Polecamy wyjątkowo do: mięs, zapiekanek, sosów, zup, pekli, ryżu, warzyw, sałatek, pasztetów, farszy, jajecznicy, tostów. Zawierają one:wit. C,B1,B2,B3,B6, PP, K, E, wapń, magnez, potas, sód,...
W smaku słodko-orzechowa, korzenna, ciepła z lekka ostrością. Nuty zapachowe: finezyjnie orzechowe. Znakomita do: zup, sosów, mięsa, ryb, bigosu, ciast, roślin strączkowych, sałatek warzywnych,...
bardzo aromatyczna i pełna smaków mieszanka przyprawowa. Nadzwyczajna do: ryb, mięs, warzyw, sałatek, farszów, pasztetów. Skład: pieprz biały, majeranek, gałka muszkatołowa, koper nać, cząber,...
wspaniale pasuje do: dań mięsnych, ryb, zup, sosów, sałatek, leczo, bigosu, serów żółtych, ryżów, marynat. Jest to nieprzeciętny naturalny barwnik spożywczy. Gromadzi witaminy z grupy B, C i A,...
Przyprawa szczególnie aromatyczna, w smaku pikantna. Rewelacyjnie nadaje się do potraw mięsnych, rybnych, sałatek, wyrobów jajecznych, serowych, ryżu, efektownie barwi sosy. Zawiera witaminę B, C i...
okrągłe i twarde nasiona koloru beżowego lub słomianego. Jej smak jest zdecydowany, z wyczuwalną nuta gorzkości o lekko słodkim i mdłym zapachu.Stosujemy do:musztardy, marynat, sosów, kapusty,...
odszuka ona użycie w każdej kuchni, a także w każdej potrawie (wszędzie tam gdzie zechcesz poczuć warzywa, zioła i przyprawy). Polecamy ją na ogół do: rosołu, sałatek, zup wszystkiego typu, sosów,...
To wyjątkowo aromatyczna i smaczna mieszanka ziół. Polecana do każdej potrawy-niezwykle uniwersalna. Najlepiej smakuje z: mięsem, sałatkami, pastami, sosami, rybą, warzywami, wypiekami chlebowymi....
W smaku podobna do selera, z wyczuwalną gorzkością, lekko piekąca. W zapachu mocna, aromatyczna, ostra, cierpka. Nadzwyczajnie pasuje do: dań warzywnych, bigosu, mięs, ziemniaków, past, sosów, zup....
Mieszanka przypraw typowa dla kuchni węgierskiej i bułgarskiej. Szczególnie ciepła i aromatyczna w zapachu, w smaku słodko-ostra. Świetna do każdego mięsa smażonego i grilowanego (kurczak, schab,...
niepowtarzalna mieszanka o charakterystycznym ziołowym smaku i zapachu, z lekkim czosnkowym akcentem. Genialnie nada się do: sałatek, zup, sosów, jajek, serów (żółtych jak i białych), zapiekanek i...
W smaku cytrynowy, kwaśny, z wyczuwalna nutą cierpkości. Stosowany jako zamiennik cytryny bądź octu. Przedłuża kolorówę, smak i odporność artykułów spożywczych: mięsa, warzyw, soków, przetworów....
W smaku ciepły z lekką nutą kwasowości i ostrości, nad wyraz aromatyczny i silny, w zapachu-lekko pieprzny. Formuje nieprzeciętne połączenie z:ryżem, zupami, marynatami, śledziami, mięsem,...
Pieprz cytrynowy stanowi mieszankę pieprzu czarnego lub białego, kwasku cytrynowego, otartej skórki cytryny, soli, cukru, czosnku, cebuli i pasternaka. Wspaniale nadaje się do dań rybnych, samych...
W smaku ciepła, lekko cytrusowa. Cudownie łączy się z każdym mięsem(szczególnie tym tłustym), rybą, sosem, zupą, pieczywem, sałatką, pizzą, daniami warzywnymi. Właściwości zdrowotne: przyśpiesza...
W smaku korzenna, ciepła z lekko gorzkim, cierpkim akcentem. Nadzwyczajnie barwi produkty spożywcze, a także dania. Najlepiej komponuje się z: drobiem, ostrymi zupami, sosami, sałatkami, pastami....
zastosowanie: farsze, ryby, mięsa, zupy, sosy, sałatki, pasty, pasztety, masła, sery (szczególnie białe), dania kapuściane i fasolowe, kasze, ryże, zapiekanki, Działanie:wspomaga trawienie, łagodzi...
O świeżym, korzenno-drzewnm zapachu, słodki. W smaku palący, lekko gorzki z cytrynowym akcentem. Rewelacyjnie komponuje się z: kompotem, ciastem (niezwykle piernikowym i jabłkowym), tłustym mięsem,...
Jedna z najmocniej renomowanych i niezwykłych mieszanek przyprawowych. Ma istotny, ostry, lekko piekący smak, a także aromatyczny i głęboki aromat. Wykorzystanie w kuchni:potrawy kuchni indyjskiej,...