parametry gorczycy znane były już wśród starożytnych Greków i Rzymian. Ponadto w dzisiejszych czasach gorczyca jest powszechnie użytkowana w lecznictwie – w szczególności jej biała odmiana....
Mieloną gorczycą przyprawia się masła ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu, sosów i używa się jej jako składnika do duszenia mięs. Dzięki swoim...
krągłe i twarde nasiona koloru beżowego albo słomianego. Jej smak jest zdecydowany, z wyczuwalną nuta gorzkości o lekko słodkim i mdłym zapachu.Stosujemy do:musztardy, marynat, sosów, kapusty,...
W smaku potężna, przypominająca chrzan. Użycie w kuchni: mięsa, wędliny, sosy, marynaty, produkty kiszone i konserwowe-przedłuża ich trwałość. Działanie: p/zapalne, p/bakteryjne, p/grzybicze,...
prymat 30g gorczyca biała cała • intensywny smak • 30g • komponent musztard teraz cenimy ją za wyrazisty smak, który uzupełnia sporo potraw. Gorczyca biała jest niezastąpionym elementyem musztard....
dary natury 90g gorczyca biała bio • bez glutenu • towar wegetariański • produkt wegański biała gorczyca to perfekcyjny dodatek do ziołowego masła, majonezu, kalafiora, drobiu, wieprzowiny,...
runo 150g gorczyca biała • główny element musztardy • specyficzny smak • kraj pochodzenia: czechy • perfekcyjna do marynat gorczyca biała, gorczyca żółta (sinapis alba), miododajna roślina zielna z...