Cocoa : migdały w surowej czekoladzie bio - 70 g (5908268768128) Ocena produktu:

od 9,19 PLN

oszczędzasz do 12%

  • Producent: Cocoa
  • Kategoria: Bakalie, orzechy, wiórki
  • Rodzaj: migdały
  • Wielkość opakowania: 70 g
bezkompromisowa czekolada oblewająca szlachetne migdały to prawdziwa obietnica pysznego smakołyku. Jednak nie tylko walory smakowe powodują, iż migdały w ascetycznej czekoladzie są tak wartościowe. Orzechy migdału zawierają cenny tłuszcz, który dostarcza jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Sama czekolada stworzona jest z nieprażonych ziaren kakaowca. łatwo przyswajalny magnez, potas i żelazo. Nie zapominajmy jednak, że migdały w surowej czekoladzie zachwycająswym smakiem. Słodkich nut dostarczają kwiaty palmy kokosowej, charakteru dodaje wanilia bourbon, a migdały w czekoladzie nadzwyczajnie komponują się w jedną całość.
Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna 2469 kJ (596 kcal)
tłuszcz 46,97 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20,5 g
węglowodany 30,1 g
w tym cukry 28,8 g
białko 8,4 g
błonnik 9,4 g
sód 0,07 g

komponenty:

czekolada 65% (ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, masło kakaowe* - zawartość masy kakaowej 65%), migdały* 35%
*komponenty pochodzące z upraw naturalnych

towar gromadzi migdały. W produkcie jest realna i niezamierzona drobna obecność innych orzechów.
O firmie COCOA:

Jak mówią o swoich produktach, za każdym razem wskazują na to, iż przyświeca im idea raw eco. Co to oznacza? To świadczy o ich zamiłowaniu do minimalistycznej czekolady, czekolady najwyższej jakości i z najlepszych, nieprażonych i w głównej mierze bezkompromisowych ziaren kakaowca. Polski producent czekolady podbił już kilkanaście światowych rynków i stale rozwija swoją działalność. Ich nad wyrazść wynika oczywiście z pasji jaką darzą czekoladę. Umiejętnie potrafią dopasowywać walory smakowe czekolady z innymi składnikami. W ich produktach wyczuwalne są autentyczna wanilia bourbon, kwiaty palmy kokosowej, jagody goji, acai czy morwy białej. Stworzyli unikatową linię owoców oblanych ascetyczną czekoladą. Możemy zachwycać się smakiem migdałów, bananów czy brazylijskich orzechów w czekoladowej polewie. Wszystko to z wielką czcią dla samych produktów, które pochodzą z organicznych upraw.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Bakalie, orzechy, wiórki