• Producent: Intenson
  • Kategoria: Cukier i słodziki
  • Rodzaj: stewia
  • Wielkość opakowania: 250 g

STEVIN W KRYSZTAŁKACH

Słodzik stołowy na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych

Opis towaru:

Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin i w grzybach. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Erytrytol nie sprawia próchnicy zębów. Po spożyciu jest ekspresowo eliminowany z organizmu. Może być stosowany poprzez diabetyków. Zaletą tego towaru jest to, iż spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego.

Erytrytol został wzbogacony glikozydami stewiolowymi.

Glikozydy stewiolowe są używane w Ameryce Południowej od setek lat jako środek słodzący. Siła słodząca glikozydów stewiolowych jest od 250 do 350 razy wyższa od zwykłego cukru. Pozyskuje się je z liści roślin o nazwie stewia (Stevia rebaudiana).

Sposób użycia: Stosować jak biały cukier. Może być użytkowany do gotowania, pieczenia albo słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.

elementy:

99% erytrytol, 0,1% glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A)

Może zawierać orzechy

Producent: INTENSON EUROPE SP. Z O. O.

Całowanie 94 G, 05-480 Karczew

Termin przydatności: data przydatności do spożycia oraz numer partii podane są na opakowaniu.

Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu.

przystępne opakowania: 250g

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Cukier i słodziki