Sir william's Sir williams tea earl grey herbata 500 saszetek (5902020014744) Ocena produktu:

od 199,99 PLN

  • Producent: Sir William's
  • Kategoria: Czarna herbata
  • Rodzaj: ekspresowa

Herbata Sir Williams Earl Grey to wyborna czarna herbata z dodatkiem aromatycznej bergamotki. Kombinacja cechuje się cytrusowym aromatem, a także naturalnymi aromatami. Modna jest niezwykle w Anglii, gdzie serwowana jest z dodatkiem brązowego cukru lub mleka. W Polsce dodatkowo zyskuje popularność i pita jest niejednokrotnie jako herbata śniadaniowa.

Skład herbaty

W skład tej aromatycznej kompozycji wchodzą herbaty liściaste pochodzące ze Sri Lanki, a także naturalny olejek bergamotki. W pełni ekologiczny skład tej kompilacji doceniany jest poprzez koneserów, którzy wielokrotnie podkreślają nadzwyczajny smak Williams Tea Earl Grey. Bez wątpienia herbata ta znajdzie stałe miejsce w Państwa kuchni!

Przygotowanie

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 97°C.

Polecamy

Williams

Ceylon

Williams

Ceylon Gold

Williams

Chamomile

Williams

Cranberry Rose

Williams

Earl Grey

Williams

English Breakfast

Williams

Forest Fruits

Williams

Green Maracuja

Williams

Green Sencha

Williams

Peppermin

Williams

Raspberry

Richmont

Rooibos

Richmont

White

Richmont

Yerba Mate

Zamawiasz herbatę do biura, lub do restauracji?
Zapytaj o ofertę indywidualna z dodatkowym rabatem.

Skontaktuj się z nami!
Wyślij
Blog

Herbata

Oolong

Pochodząca z południowych rejonów Chin oraz Tajwanu herbata Oolong w języku chińskim oznacza „Czarny Smok". Jest to stanowczo głęboka, półfermentowana herbata, która z roku na rok zyskuje coraz większą popularność w Europie! proces jej produkcji jest powolny i niełatwy, dlatego, że by z liści uzyskać konwencjonalny smak Oolong należy wielokrotnie powtarzać wszystkie cztery etapy obróbki. Są to: więdnięcie, skręcanie, ukształtowanie i wyprażanie. Warto też zaznaczyć, iż do przygotowania tego klasycznego specjału używane są całe liście, które są zwijane w konwencjonalne kuleczki. Tak poprowadzony cykl powoduje, że herbata zyskuje swój intensywny i bogaty smak!

atuty picia

Czarnej herbaty

Czarna herbata jest w naszym kraju wyjątkowo wprost lubiana. Jest to najchętniej kupowany poprzez Polaków typ herbaty, a dużo osób nie wyobraża sobie śniadania bez kubka tego gorącego napoju. Warto żebyśmy zapoznali się zatem z właściwościami i zaletami jakie płyną z regularnego spożywania tego specjału. Czy czarna herbata jest zdrowa? Czy jej częste spożywanie przyniesie jakieś pozytywne skutki? Zapraszamy do poznania się z niniejszym artykułem! Czarna herbata, którą większość Polaków raczy się każdego dnia mnóstwo prozdrowotnych składników, które dobrze wpływają na nasz organizm. Kompilacje takie jak Sir Williams Tea London Ceylon Black czy Richmont Excellence English Breakfast zachwycają nie tylko smakiem lecz także właściwościami.

Metody zaparzania

Herbaty

Istnieje dużo różnorodnych sposobów, za pomocą których można przygotować nasz ulubiony napój, jakim jest herbata. Od klasycznej metody jaką stosujemy przede wszystkim – zalanie herbaty gorącą wodą, po odmienne i bardziej niełatwe sposoby. W niniejszym artykule przedstawimy Państwu kilka najciekawszych metod zaparzania herbaty, które z powodzeniem wykorzystać można podczas codziennego rytuału spożywania tej przyjemnej używki. Mamy nadzieję, iż zastosują Państwo niektóre z tych metod w praktyce! Domownicy lub goście niewątpliwie będą zachwyceni!

Pochodzenia i historia

Herbaty

Herbata jest aktualnie napojem, który swoją popularność rozciąga na cały świat. Nie było tak jednak zawsze. Początki popularności tego smakowitego napoju są owiane legendami, jednak za oficjalną ojczyznę herbaty uznaje się Chiny. Chińczycy pierwsi bowiem opisali jej parametry smak i dobroczynny wpływ na organizm. Niniejszy artykuł dotyczył będzie tego, jak z napoju pitego przez chińską arystokrację herbata trafiła do milionów domów na całym świecie. Najpopularniejsza legenda opisująca pierwsze picie herbaty opowiada historię chińskiego cesarza Shen Nung, który zwykł gotować wodę przed jej wypiciem. Pewnego razu do zagotowanej wody chłodzącej się obok medytującego cesarza wpadło kilka liści z pobliskiego krzewu.

właściwości i atrybuty

Zielonej Herbaty

Mówiąc o zielonej herbacie już na samym wstępie zaznaczyć trzeba, że jest to nad wyraz znaczna nazwa, opisująca mnóstwo odmian i gatunków. Nie ma jednej zielonej herbaty, jednakowo jak nie możemy mówić o jednym rodzaju herbaty czarnej. Istnieje cała gama zróżnicowanych specjałów powstałych z liści herbaty zielonej, jak na dodatek z jej szypułek i łodyżek. Dla przykładu herbata Richmont Excellence Gunpowder Green znacząco różni się od Richmont Green Cherry, a obie te kombinacje są przecież herbatami zielonymi! Funkcjonuje także wyjątkowo sporo metod obróbki, która wpływa na ostateczny smak powstałego specjału.

Działania i właściwości

Białej Herbaty

Biała herbata powstaje w precyzyjnym procesie produkcji, podczas którego łączone są pąki liściowe, a także młode listki herbaty chińskiej. Liście te zbierane są późną wiosną i suszone naturalnie na słońcu. Z racji tak naturalnego cyklu powstawania herbaty jest ona najmniej przetworzona, przez co jej smak jest najlżejszy spomiędzy wszelkich herbat. Koneserzy herbat doceniają ten gatunek za delikatność i miły lekki smak, który znajdą Państwo w kompozycji Sir Williams Royal Lady White bądż Richmont White Pearl of Fujian.

Herbata Sir Williams Earl Grey to wyborna czarna herbata z dodatkiem aromatycznej bergamotki. Kombinacja znamionuje się cytrusowym aromatem oraz naturalnymi aromatami. Modna jest stanowczo w Anglii, gdzie serwowana jest z dodatkiem brązowego cukru lub mleka. W Polsce również zyskuje popularność i pita jest często jako herbata śniadaniowa.

W skład tej aromatycznej kompilacji wchodzą herbaty liściaste pochodzące ze Sri Lanki, a także naturalny olejek bergamotki. W pełni naturalny skład tej kompozycji doceniany jest poprzez koneserów, którzy wielokrotnie podkreślają rewelacyjny smak Williams Tea Earl Grey. Bez wątpienia herbata ta odnajdzie stałe miejsce w Państwa kuchni!

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 97°C.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Czarna herbata