Krups EA8160 Ocena produktu:

od 1239,00 PLN

oszczędzasz do 11%

  • Producent: Krups
  • Kategoria: Ekspresy do kawy
  • Rodzaj ekspresu: ciśnieniowy
  • Pojemność: 1.8 l
  • Moc: 1450 W
  • Rodzaj kawy: ziarna
  • Szerokość: 33 cm
  • Głębokość: 33 cm
  • Wysokość: 36 cm
  • Sterowanie: elektroniczne
  • Mielenie: tak
  • Kolor: czarny
Ekspres KRUPS EA8160 pozwala radować się smakiem świetnie przyrządzonej kawy w zaciszu własnego domu. Dzięki zastosowaniu postępowej technice, przemyślanej konstrukcji, a także przezroczystego, graficznego menu urządzenie jest funkcjonalne i wyjątkowo proste w obsłudze. Bezpośredni dostęp do funkcji "ulubione" pozwoli ci przygotować w prędki i łatwy sposób kawę, którą najmocniej uwielbiasz. Ekspres wyekwipowany został w Thermoblock – system grzejny, dzięki któremu każda, nawet pierwsza, zaparzona o poranku kawa będzie miała stosownyą temperaturę. Progresywny System Auto-Cappuccino/Caffe Latte jest odpowiedzialny za samoczynne przygotowanie wspaniałej mlecznej pianki do cappuccino lub latte. System filtracji wody Claris Aqua powoduje, że smak napojów jest bezbłędny. Urządzenie zostało wyposażone w automatyczny program czyszczenia i odkamieniania, dzięki czemu będzie za każdym razem gotowe do przygotowania twojej ulubionej kawy, za każdym razem jednakowo pysznej. Graficzny wyświetlacz LCD zagwarantuje intuicyjną obsługę ekspresu. Dzisiaj przyrządzenie kawy jest jeszcze prostsze. Dobranie napoju według własnych preferencji dzięki możliwości wyboru mocy oraz wielkości kawy. Dzisiaj możesz radować się precyzyjnie taką kawą, na jaką obecnie masz ochotę. Genialna temperatura kawy od pierwszej filiżanki. Opatentowany, kompaktowy Thermoblock zintegrowany z systemem grzewczym zapewnia perfekcyjną temperaturę napoju kawowego. Wspaniale gęsta pianka o kremowej konsystencji i znakomitej temperaturze. Jest ona realna dzięki zaimplementowaniu systemu spieniającego mleko- Auto-Cappuccino/Caffe Latte. Łatwość utrzymania urządzenia w czystości. Gwarantowane jest dzięki samoczynnym programom czyszczenia oraz odkamieniania. System regulacji mielenia i ilości kawy. Wytworny, samoczynny system regulacji grubości mielenia, a także ilości kawy zadba o genialne przygotowanie wybranego rodzaju kawy. System grzejny Thermoblock. Postępowy, kompaktowy system gwarantuje znakomitą temperaturę kawy już od jej pierwszej filiżanki po uruchomieniu ekspresu. Dobór wielkości kawy. Funkcja pozwala na przyrządzenie kawy o pojemności od 20 do 220 ml, co w jeszcze większym stopniu pozwala na otrzymanie właśnie takiego napoju, na jaki obecnie masz ochotę. Bezpośredni dostęp do funkcji „ulubione” pozwoli Ci przygotować w prędki sposób kawę, którą najistotniej lubisz. Zobacz, dlaczego aromat i smak kawy w ekspresach KRUPS jest tak aktywny! Ubijanie kawy, przez profesjonalistów nazywane tampingiem, to klucz do uzyskania nieprzeciętnego, esencjonalnego espresso. Świeżo zmielone ziarna, poddane odpowiedniemu tampingowi, zwalniają przepływ wody w ekspresie i pozwalają kawie idealnie się wyparzyć. Skrupulatnie tak dzieje się w ekspresach KRUPS, które ubijają kawę z siłą nacisku aż do 30 kg! Dzięki tak solidnemu tampingowi nasza śladowa czarna ma wszystko, co najkorzystniejsze, czyli szczególnie intensywny smak i zapach. A wszystko za sprawą innowacyjnej , a także hydraulicznego podnośnika, którymi zastąpiliśmy mechaniczne rozwiązania występujące w innych, automatycznych ekspresach. O właściwie przeprowadzonym tampingu świadczy jednocześnie genialny smak i zapach naszego espresso, jak i kształt kawy wybijanej z kolby w postaci równych, zbitych krążków, czyli tzw. Coffee cakes (ciasteczek kawy). „ W procesie parzenia kawy wyjątkowo ważny jest moment ubicia. Widoczne jest, aby równo i dość solidnie ubić ciastko kawowe. Bariści ubijają kawę z siłą nacisku od 13 do 15 kg. Mocniejsze ubicie pozwala wydobyć obszerniejszą aktywność kawowego aromatu. Dodatkowo, korzystnie ubite kawowe ciastko stawia większy opór wodzie, w wyniku czego kawa ma z nią dłuższy kontakt i lepiej się wyparza. Na równomierne wyparzenie należycie wpływa jednakowa wysokość ciasteczka z każdej strony. Najlepiej to zaobserwować, kiedy ciastko jest suche. Jest to dowodem na to, iż wyparzyliśmy kawę wyjątkowo wydajnie, a nasze espresso jest nieprzeciętne, tj. Bardziej esencjonalne, z ciemniejszą cremą, a także o energiczniejszym smaku.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Ekspresy do kawy