P. jentschura Komosa ryżowa z warzywami jentschura (quinoa)- tischleindeckdich - 400g

chwilowy brak towaru

  • Producent: P. Jentschura
  • Kategoria: Kasze, makarony, ryże
  • Rodzaj: kasza
  • Wielkość opakowania: 400 g

TischleinDeckDich – wykwintny Posiłek to smaczne danie z komosy ryżowej, prosa, a także suszonych warzyw (23% posiłku stanowią ziemniaki, pomidory, marchew, cebula, por i groszek), ryżu, bazylii, kozieradki, szczypiorku, pietruszki i lubczyku.

Wszystkie komponenty pochodzą z upraw ekologicznych. Coś dobrego na stole w kilka chwil. Wyśmienity smak i łatwość przygotowania. Zdrowy i smaczny posiłek dla każdego, kto w dzisiejszych zagonionych czasach chce przygotować coś unikatowego dosłownie w kilka minut.

atuty produktu: bez glutenu i laktozy źródło błonnika źródło białka trafny dla wegan różne możliwości kreatywnego zastosowania w kuchni źródło cynku, magnezu, kwasu foliowego, potasu, chromu, żelaza, witaminy B6 sprawność wysmakowanego Posiłku (TischleinDeckDich): Zawartość opakowania 400 g – 8 porcji 800 g – 16 porcji Komosa ryżowa – potęga siły Komosa ryżowa, inaczej quinoa pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od kilku tysięcy lat.

Współczesne badania potwierdzają jej wyjątkowo korzystny wpływ na zdrowie. Ze względu na wysoką zawartość białka jest z powodzeniem stosowana jest jako zamiennik mięsa w dietach wegetariańskich. Jej niski indeks glikemiczny, a także wysoka zawartość błonnika powodują, że jest cennym sprzymierzeńcem w walce z cukrzycą rodzaju 2, a także otyłością.

Jest łatwostrawna i nie mieści glutenu. Ziarna komosy ryżowej są bogate w tłuszcze nienasycone, głównie w kwas linolenowy, oleinowy i linolowy. Ich spożycie przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu oraz zniża ryzyko miażdżycy i innych chorób układu krążenia.

Komosa ryżowa mieści w dodatku cenne witaminy z grupy B i witaminę A i E. Tę unikatową skarbnicę części odżywczych uzupełniają takie minerały jak wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód i cynk. Proso – odkryj na nowo różnorodność zbóż Proso jest zbożem, z którego wytwarzana jest kasza jaglana.

Nie gromadzi glutenu za to bogate jest w białko, witaminy grupy B i elementy mineralne (fosfor, wapń, cynk, jod, potas, sód, magnez, żelazo i miedź). Sprzyja utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej organizmu.

Zawarty w kaszy jaglanej błonnik pozytywnie wpływa na stabilizację poziomu glukozy we krwi. Proso wpływa poprawnie na układ krążenia, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych oraz obniża ciśnienie tętnicze krwi.

Wysoka zawartość żelaza zapobiega niedokrwistości. W układzie trawiennym działa probiotycznie wspomagając mikroflorę jelitową.

Produkty najpopularniejsze w kategorii Kasze, makarony, ryże