Komosa ryżowa z warzywami Jentschura (QUINOA)- TischleinDeckDich - 800g

chwilowy brak towaru

  • Producent: P. Jentschura
  • Kategoria: Kasze, makarony, ryże
  • Rodzaj: kasza
  • Wielkość opakowania: 800 g

TischleinDeckDich – wytworny Posiłek to smaczne danie z komosy ryżowej, prosa i suszonych warzyw (23% posiłku stanowią ziemniaki, pomidory, marchew, cebula, por i groszek), ryżu, bazylii, kozieradki, szczypiorku, pietruszki i lubczyku.

Wszystkie elementy pochodzą z upraw organicznych. Coś prawidłowego na stole w kilka chwil. Wyśmienity smak i łatwość przygotowania. Zdrowy i smaczny posiłek dla każdego, kto w dzisiejszych zagonionych czasach chce przygotować coś nieszablonowego dosłownie w kilka minut.

atuty produktu: bez glutenu i laktozy źródło błonnika źródło białka stosowny dla wegan rozmaite możliwości kreatywnego użycia w kuchni źródło cynku, magnezu, kwasu foliowego, potasu, chromu, żelaza, witaminy B6 skuteczność wysmakowanego Posiłku (TischleinDeckDich): Zawartość opakowania 400 g – 8 porcji 800 g – 16 porcji Komosa ryżowa – potęga siły Komosa ryżowa, inaczej quinoa pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od kilku tysięcy lat.

Współczesne badania potwierdzają jej wyjątkowo prawidłowy wpływ na zdrowie. Ze względu na wysoką zawartość białka jest z powodzeniem stosowana jest jako zamiennik mięsa w dietach wegetariańskich. Jej niski indeks glikemiczny oraz wysoka zawartość błonnika sprawiają, iż jest cennym sprzymierzeńcem w walce z cukrzycą typu 2, a także otyłością.

Jest łatwostrawna i nie zawiera glutenu. Ziarna komosy ryżowej są bogate w tłuszcze nienasycone, zwykle w kwas linolenowy, oleinowy i linolowy. Ich spożycie przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu, a także obniża ryzyko miażdżycy i innych chorób układu krążenia.

Komosa ryżowa mieści dodatkowo cenne witaminy z grupy B, a także witaminę A i E. Tę wyjątkową skarbnicę części odżywczych uzupełniają takie minerały jak wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód i cynk. Proso – odkryj na nowo mnogość zbóż Proso jest zbożem, z którego stworzona jest kasza jaglana.

Nie zawiera glutenu za to bogate jest w białko, witaminy grupy B i elementy mineralne (fosfor, wapń, cynk, jod, potas, sód, magnez, żelazo i miedź). Sprzyja utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej organizmu.

Zawarty w kaszy jaglanej błonnik pozytywnie wpływa na stabilizację poziomu glukozy we krwi. Proso wpływa należycie na układ krążenia, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych oraz obniża ciśnienie tętnicze krwi.

Wysoka zawartość żelaza uniemożliwia niedokrwistości. W układzie trawiennym działa probiotycznie wspomagając mikroflorę jelitową.

Produkty najpopularniejsze w kategorii Kasze, makarony, ryże