• Producent: FABIJAŃSCY (makarony)
  • Kategoria: Kasze, makarony, ryże
  • Rodzaj: makaron
Opis produktu Opis

Makaron jaglany świderek fusilli bezglutenowy BIO firmy Fabijańscy cechuje się wysoką zawartością błonnika i białka. Ma odmienny od zwykłego makaronu pszennego smak, dlatego również może stanowić niebanalne urozmaicenie posiłków. Jest to makaron naturalny, jego elementy pochodzą z certyfikowanych upraw. Do jego produkcji wykorzystano transparentnie czystą wodę źródlaną z Gór Kaczawskich. Świetny do sosów, na szybki lunch lub wczesną kolację.

elementy

mąka jaglana*, naturalna woda źródlana

*certyfikowany organiczny

Sposób przygotowania

Zagotować dużą liczba wody, aby makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 5-7 min., al. Dente – 4 min. Podczas gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać zimną wodą.

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna: 1514 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 1,90 g
Białko: 11 g
Sól: 0 g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

szczegóły artykułu

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Kasze, makarony, ryże