189 Przepisów Siostry Marii - Martel, oprawa twarda Ocena produktu:

od 14,21 PLN

oszczędzasz do 41%

  • Producent: Martel
  • Kategoria: Książki
  • ISBN: 9788363546151
  • Oprawa: twarda
  • Autor: Martel,
  • Wydawnictwo: Martel
  • Ilość stron: 336
  • Rok wydania: 2012
189 przepisów Siostry Marii to zbiór wyśmienitych pomysłów na tradycyjne potrawy, dania i wypieki idealne na przyjęcia w rodzinnym gronie, czas postu czy różnych świąt kościelnych.
Książka podzielona jest na 7 rozdziałów, w których pomieszczono przepisy na dania tradycyjnie serwowane w okresach Adwentu, wigilii i Bożego Narodzenia, karnawału, obfitego Postu i szerokanocy. Ostatnia część poświęcona jest potrawom z ochotą przygotowywanym na uroczystości rodzinne, a pierwsza – to podstawowe przepisy i dodatki, m.in. Na różnorodne sosy, pasty, domowe musztardy i majonezy – prawdziwa skarbnica przekazywanej z pokolenia na pokolenie wiedzy kulinarnej.
-------
Książki kulinarne Siostry Marii to elegancko wydana seria bogato ilustrowanych tematycznych poradników. Każda część poświęcona jest innego rodzaju potrawom – mięsnym, jarskim, rybnym czy warzywnym, osobne tomy zawierają przepisy na dania z makaronem, ziemniakami czy potrawy z grilla.
Tak bogaty i przeróżny pakiet przepisów łączy to, że nie wymagają one specjalnych umiejętności kulinarnych, a większość dań można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki skrupulatnym wskazówkom siostry Marii i dołączonym do nich błyskotliwym zdjęciom bez trudu uda się przyrządzić każdą potrawę.
Kolejne części kolekcji nie tylko tworzą kompendium wiedzy kulinarnej, lecz układają się na kuchennej półce w elitarną kolekcję – to gratka dla wielbicieli korzystnej kuchni i korzystnej książki!

Przepis na kapustę z grzybami
składniki:
• 750 g kapusty kiszonej
• 100 g suszonych grzybów
• 1 kostka rosołowa
• 3 liście laurowe
• 4 ziarna ziela angielskiego
• szczypta soli, pieprz
• miód
• maggi
• masło
Przyrządzenie kapusty z grzybami
Kapustę kilkakrotnie przepłukać, by nie była zbyt kwaśna. Zalać czystą wodą, dodać kostki bulionowe, liść laurowy i ziele angielskie i gotować poprzez ok. 2 godziny. Namoczone grzyby zalać wodą, ugotować. Odcedzić, a wodę z gotowania wlać do odcedzonej kapusty. Grzyby pokroić w drobną kostkę, wrzucić do garnka z kapustą. Dodać masło i dusić poprzez kolejne 2 godziny. Odstawić w chłodne miejsce aż do następnego dnia, po czym dusić jeszcze dwukrotnie po 2 godziny. Doprawić do smaku maggi, pieprzem i miodem. W razie przechowywania poprzez kilka dni podgrzewać codziennie 2 razy po 30 minut.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Książki