Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu Ocena produktu:

od 80,92 PLN

oszczędzasz do 28%

  • Producent: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
  • Kategoria: Książki
  • ISBN: 9788320036039
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
  • Wydawnictwo: PZWL
  • Ilość stron: 468
  • Rok wydania: 2007
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i elementy mineralne i ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się zróżnicowanych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia, a także rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono rozmaitym rodzajom diet, wykorzystywanym współcześnie,, a także alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. Dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

ISBN: 9788320036039
Kod paskowy: 9788320036039
Autorzy: Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
Wydanie: 1
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 20384
Miejscowość: Warszawa
ilość stron: 468
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.5x23.5cm
Głębokość (mm): 24
Waga: 0.745
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Książki