Po ogromnym sukcesie, jakim okazał się kulinarny album wysmakowana kuchnia polska wydany pod patronatem Małżonki Prezydenta, pani Anny Komorowskiej i wyrózniony trzecią nagrodą w konkursie Gourmand World Cookbook Awards w Paryżu, przygotowaliśmy kolejny ekskluzywny album, tym razem poświęcony wysmakowanym deserom polskim.
Do współpracy przy tworzeniu tego niezwykłego albumu zaprosiliśmy dwudziestu trzech wybitnych cukierników, którzy na kartach albumu zaprezentują desery, wpisujące się w polską tradycję cukierniczą. Propozycje zostały opatrzone artystycznymi fotografiami tych dzieł.
Oba albumy szeroko nawiązują do dziedzictwa polskiej kuchni. Postępowe, współczesne idee, zaskakujące rozwiązania kulinarne, unikatowe przepisy, których nie powstydziliby się czołowi kucharze świata to wszystko składa się na niezwykłą pozycję wydawniczą, która podbije serca koneserów.
Książka odkrywa przed nami mnogość polskich tradycyjnych wypieków i deserów, podanych w sposób progresywny i gustowny, a także nowatorskich przepisów zaskakujących zestawieniem smaków i formą.
Autorzy: Jan Łoziński, Andrzej Barecki
EAN: 9788375762747
Format: 27x35 cm
ilość stron: 280
ISBN: 9788375762747
Oprawa: twarda z obwolutą
Rok wydania: 2015
Wydawnictwo: Bosz