Jadłonomia po polsku - Dymek Marta - książka (280 str.) Ocena produktu:

od 38,99 PLN

oszczędzasz do 7%

  • Producent: Marginesy
  • Kategoria: Książki
  • ISBN: 9788366335875
  • Oprawa: twarda
  • Autor: Marta Dymek
  • Wydawnictwo: Marginesy
  • Ilość stron: 280
  • Rok wydania: 2020
Koniec z długimi listami trudno przystępnych elementów.Dość rezygnacji z ulubionych, konwencjonalnych smaków.Jadłonomia po polsku ukazuje, iż kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i tak samo smaczna co ruskie pierogi.W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku odszukacie sporo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie i trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki, trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę.Ta książka to nie tylko przepisy, ale też funkcjonalne porady, które sprawiają, iż gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić bezprecedensowy pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak należycie smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków i bestsellera Nowa Jadłonomia (Marginesy 2017). Od dziesięciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi, a od 2015 roku prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. W 2019 roku została ambasadorką kampanii RoślinnieJemy. Wierzy, że każdy, kto chce, może jeść bardziej roślinnie.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Książki