• Producent: REA
  • Kategoria: Książki
  • ISBN: 9788371418044
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 246
  • Rok wydania: 2012
Obsługa gości (konsumentów) jest podręcznikiem przygotowanym z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner, a także technik organizacji usług gastronomicznych. Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i ergonomiczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości i funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał zawarty w podręczniku stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kelner i technik organizacji usług gastronomicznych.Treść podręcznika wzbogacają liczne zdjęcia, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi.Część pierwsza zawiera wiedzę z zakresu:- podziału, zasad funkcjonowania, a także - wyposażenia zakładów gastronomicznych,- wizerunku pracownika obsługi, a także - postawy wobec gości,- zasad opracowywania kart menu,- technik przenoszenia i pielęgnacji zastawy stołowej,- zasad i metod obsługi gości,- kolejności oraz technik podawania potraw i napojów.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Książki