Odżywianie dla zdrowia, Paul Pitchford

chwilowy brak towaru

  • Producent: Empik.com
  • Kategoria: Książki
  • ISBN: 9788375790238
  • Oprawa: broszurowa
  • Autor: Paul Pitchford
  • Wydawnictwo: GALAKTYKA
  • Ilość stron: 768
  • Rok wydania: 2014
To pierwsze na polskim rynku wydawniczym
tak znaczne kompendium zdrowego odżywiania, łączące w sobie perspektywę autentycznych wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki!
ponad 700 stron!

EKSPERCI POLECAJĄ:

interesująca książka, która przybliża nam metody zezwalające w sposób mądry zadbać o swoje zdrowie. Z powodzeniem może służyć lekarzom, jak i pacjentom.
dr Grażyna Frunze, specjalista chorób wewnętrznych,
specjalista konwencjonalnej medycyny chińskiej

Autor podaje proste metody złagodzenia różnorodnych objawów chorobowych, niekiedy dające nadzieję uzdrowienia, choćby w przypadkach przewlekłych i ciężkich. Książka posiada jeszcze szczególnie cenne wskazówki, które mogą wpłynąć na zmianę złych nawyków żywieniowych u osób z zaburzeniami odżywiania: z niedoborem masy ciała i otyłością.
dr n. Chem. Urszula Pytasz,
dietetyk z Kliniki Endokrynologii i Chorób Metabolicznych w CZMP

Leczenie przy pomocy pożywienia jest obok farmakologii ziół najważniejszym elementem medycyny najstarszych kultur naszej cywilizacji. To nad wyraz znaczne zagadnienie, z którym mało wspólnego posiadają lansowane obecnie diety, ani zalecenia dietetyczne, nie uwzględniające energetyki narządowej. Lekarze nie posiadający dogłębnej wiedzy na temat odżywiania i zagubieni pacjenci przede wszystkim poszukują rozwiązań metodą prób i błędów. W książce „Odżywianie dla zdrowia", zarówno specjaliści jak i laicy, znajdą rzetelną wiedzę o prawidłowym odżywianiu i jego istotnym wpływie na zdrowie. Pozycja ta zasługuje na miano obowiązkowego podręcznika nie tylko dla studentów medycyny i lekarzy,też dla każdego, kto świadomie chce wpływać na własne zdrowie.

dr n. Med. Wiesława Stopińska, specjalista medycyny ogólnej i pediatra, lekarz rodzinny z umiejętnością homeopatii i medycyny orientalnej


Kompendium posiada:
? przejrzyste wskazówki rozróżniania i używania podstawowych towarów spożywczych
? metody łagodnego przejścia z diety opartej na produktach zwierzęcych na dietę,
w której przeważającą rolę odgrywają nierafinowane zboża i warzywa
? podstawy konwencjonalnej medycyny chińskiej, sztukę diagnozy pospolitych zaburzeń, a także rozpoznawania typu konstytucjonalnego własnego organizmu
? opisy poszczególnych produktów roślinnych i zwierzęcych, a także ponad 300 przepisów kulinarnych na uzdrawiające dania
? informacje dotyczące odżywiania dzieci, zdrowia pań, odchudzania i głodówek leczniczych i leczenia dietą zróżnicowanych chorób m.in. Zapalenia stawów czy uzależnienia od używek

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Książki