Polska kuchnia regionalna, oprawa twarda Ocena produktu:

od 14,98 PLN

oszczędzasz do 29%

  • Producent: SBM
  • Kategoria: Książki
  • ISBN: 9788378454632
  • Oprawa: twarda
  • Autor: Żywczak Krzysztof
  • Wydawnictwo: SBM
  • Ilość stron: 240
  • Rok wydania: 2014
Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, iż trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i iż to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność części, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie używanych poprzez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Książki