Pory roku na talerzu. (244 str.) Ocena produktu:

od 26,29 PLN

oszczędzasz do 18%

  • Producent: BERNARDINUM
  • Kategoria: Książki
  • ISBN: 9788378232537
  • Oprawa: twarda
  • Autor: Gierszewska Krystyna
  • Wydawnictwo: BERNARDINUM
  • Ilość stron: 244
  • Rok wydania: 2013
najkorzystniejszą alternatywą dla współczesnej, wysoko przetworzonej – a co za tym idzie – niezdrowej, sklepowej żywności, są proste, sprawdzone potrawy domowej kuchni. Tym bardziej kuchni konwencjonalnej, której dania komponowane są w oparciu o dawne, przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury wykorzystujące minimalistycznce pozyskiwane najczęściej z własnej hodowli, z przydomowych ogrodów i sadów i od rodzimych producentów.
Niewątpliwą zaletą książki Krystyny Gierszewskiej „Pory roku na talerzu" jest ukazanie zależności między religią, przyrodą i tradycją, na ogół zależności kulinarnych. Cała ta uczta dla podniebienia – bo tak najkrócej scharakteryzować można kolejną publikację Autorki („tradycyjne smaki Kociewia" 2007, „Dawne smaki Kociewia" 2010) – wyprawiona pozostała na biesiadnym stole zastawianym dla uczczenia świąt kościelnych i ludowych, ale także rodzinnych uroczystości czy towarzyskich spotkań.
interesującym uzupełnieniem tego niecodziennego kulinarnego elementarza są osobiste wspomnienia, a także wzmianki na temat historii i genezy niektórych potraw.

ISBN: 9788378232537
Autorzy: Gierszewska Krystyna
Format: 17.2x24.1

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Książki