Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Egon Binder, oprawa miękka Ocena produktu:

od 12,50 PLN

oszczędzasz do 54%

  • Producent: multico
  • Kategoria: Książki
  • ISBN: 9788370734411
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Egon Binder
  • Wydawnictwo: MULTICO
  • Ilość stron: 118
  • Rok wydania: 2012

praktyczny poradnik przybliżający tajniki wędzenia. Gromadzi dane o metodach wędzenia, odpowiednim przygotowaniu różnych wariantów mięs i ryb i jak samemu zbudować przydomową wędzarnię. Całość wzbogacona jest licznymi zdjęciami oraz przepisami na wyborne smakołyki. Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. Wytwarzanie dymu: wędzenie zimne, ciepłe i gorące; środki wytwarzania dymu; jak działa dym. Piece i komory wędzarnicze: minimalne urządzenia ogrodowe, do zastosowania na kempingu i przy łowisku ryb; wędzarnie do samodzielnego wykonania; szafy i komory wędzarnicze; jak unikać błędów w czasie wędzenia. Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania; wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu albo dziczyzny; kiełbasa minimalistyczna, parzona i gotowana; jaki dym do jakiej kiełbasy; przepisy. Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie; metody wędzenia; gatunki ryb sugerowane do wędzenia; przechowywanie i zamrażanie; przepisy.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Książki