Zamień chemię na jedzenie (286 str.) Ocena produktu:

od 16,45 PLN

oszczędzasz do 45%

  • Producent: ZNAK
  • Kategoria: Książki
  • ISBN: 9788324020454
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Bator Julita
  • Wydawnictwo: Znak
  • Ilość stron: 286
  • Rok wydania: 2013

Książka, która nie posiada chemii ani poprawiaczy smaku! Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są konieczne, one szkodzą! Jednego czekoladowego batona można przegryźć bez obaw,przeróżne barwniki, słodziki, wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych, w domowej(!) zupie czy lodach sumują się.

I rujnują twoje zdrowie. Są przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a być może także zespołu ADHD. Mało przeprowadzono rzetelnych badań dotyczących nienaturalnych dodatków do żywności. Julita Bator weryfikuje informacje od producentów.

Ponieważ dzieci autorki wykazują silną alergię na „udoskonalacze" i konserwanty musiała zmienić fason odżywiania się i życia całej rodziny. Od czterech lat próbuje, nie wydając dużych sum na kupowanie jedynie ekologicznych artykułów, żyć bez „chemii".

Jej książka może być dla nas przewodnikiem po kuchni, która pachnie tak, jak jedzenie pamiętane z naszego dzieciństwa. W dwudziestu rozdziałach udziela porad, jak unikać destrukcyjnej żywności, ale także jakie naczynia stosować w kuchni, jak przemycać wartościowe produkty w potrawach.

Podaje 81 przepisów, które przywracają polskiej kuchni dawną, utraconą przed laty świetność. Polecamy wyjątkowy fartuch inspirowany książką „Zamień chemię na jedzenie"! Proste przepisy na jedzenie bez chemii!

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Książki