Zwykłe rosliny w niezwykłych daniach, oprawa twarda Ocena produktu:

od 37,07 PLN

oszczędzasz do 17%

  • Producent: Grażyna Uścińska,Jarosław Uściński
  • Kategoria: Książki
  • ISBN: 9788379931613
  • Oprawa: twarda
  • Autor: Grażyna Uścińska|Jarosław Uściński
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Rea
  • Ilość stron: 440
  • Rok wydania: 2016

Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych,przystępnych, dzikich roślin, do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw. Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto wykorzystać w kuchni, ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm.

Dowiemy się w jakich porach roku je zbierać, a także w jaki sposób zachowywać ich walory na dłużej. Co robić, żeby je posiadać w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów, czyli jak suszyć, kwasić, kisić, smażyć i nastawiać nalewki.

Grażyna i Jarek Uścińscy prowadzą wspólnie restaurację Moonsfera w Warszawie. Grażyna angażuje się też w szkolenia dla hoteli i restauracji, a najczęściej dla nauczycieli i uczniów szkół gastronomicznych.

Jej kursy i pokazy cieszą się niezwykłym powodzeniem w całym kraju. Drugą wielką pasją Grażyny jest ogród. O roślinach wie prawie wszystko i potrafi tę wiedzę idealnie zastosować w kuchni. Swoimi doświadczeniami chętnie i umiejętnie dzieli się z innymi, czego ten poradnik jest najkorzystniejszym przykładem.

Jarek z kolei uwielbia gotować, posiada też niezwykłą umiejętność – wytwarza doskonałe, autorskie receptury na wyjątkowe dania. Każde z nich to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Zarządza restauracją i podobnie jak Grażyna, prowadzi liczne szkolenia dla firm oraz warsztaty gotowania.

Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Pilnuje przygotowania polskiej ekipy narodowej do udziału w międzynarodowych konkursach.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Książki