Polska Mąka z amarantusa 5 kg

chwilowy brak towaru

  • Producent: Polska
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 5 kg

Mąka z amarantusa

Amarantus to zboże pochodzące z Ameryki Południowej, które w Polsce znane jest pod nazwą szarłat.

Mąka amarantusowa powstaje w wyniku zmielenia nasion szarłatu i nie mieści żadnych sztucznych dodatków. Jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, żelaza i białka. Podstawową zaletą mąki amarantusowej jest jej wysoka wartość odżywcza przewyższająca mąki tworzone z innych zbóż. Mąka ta jest bezglutenowa. Mąka amarantusowa jest bardzo bogata w aminokwas lizynę, a także albuminy i globuliny, a także gromadzi znikomą ilość białek gliadynowych oraz prolamin, które obficie występują w mące pszennej.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki