Mąka z tapioki 5 kg, MT

chwilowy brak towaru

  • Producent: BadaPak
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 5 kg

Mąka z tapioki

Mąka z tapioki to z łatwością strawne węglowodany (ok. 90%) i odrobina białka. Tapioka jest produktem zdrowym i w całości roślinnym. Nie ma w niej cholesterolu.

Mąka z tapioki znajduje wielkie zastosowanie w kuchni. Ponieważ nie ma żadnego smaku, nie zmienia też smaku potraw, do których jest dodawana, jestszczególnie zdrowa. Dodaje się ją do różnorodnych sosów oraz do zup, musów, polew, kisieli, lukrów, ponieważ najpowszechniejsze zastosowanie tej mąki w kulinariach to zagęszczanie tapioką tych właśnie potraw. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji kisielu, różnych legumin i deserków mlecznych.

Tapioka to produkt skrobiowy, który pozyskiwany jest z manioku, rośliny o bulwiastych korzeniach rosnącej w klimacie gorącym. Znamionuje się różnobarwnymi gałęziami i pokaźnymi bulwami korzeniowymi o masie choćby do 4 kg.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki