• Producent: Dr. Schär AG / SPA, Winkelau 9, 39014 Burgstall (BZ) Italy Dystrybutor
  • Kategoria: Mąki
  • Wielkość opakowania: 1 kg

Mąka bezglutenowa do wypieku ciast. Mieszanka skrobi kukurydzianej i maki kukurydzianej i mączki chleba świętojańskiego (karob) przeznaczona do przygotowywania i wypieku ciast niezawierających glutenu, pszenicy, konserwantów. artykuł nie zawiera glutenu i laktozy.


Może zawierać znikome ilości Łubinu.

Przepis na bezglutenową babkę:

elementy: 220g mąki Schar Mix C Patisserie (przesianej), 200g cukru, 125g masła lub margaryny, 4 jajka, 10g proszku do pieczenia bezglutenowego, 125 g mleka.

PRZYGOTOWANIE: Masło rozetrzeć, dodać połowę cukru i wyrabiać poprzez około 2 minuty na jednolitą masę. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, mleko i poprawnie wymieszać. Białko z drugą połową cukru ubić na sztywna pianę. Masę wlać do nasmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy. Następnie całość piec w piekarniku nagrzanym do 180stC przez 50 minut. Według upodobań przybrać kremem waniliowym, marmoladą albo świeżymi owocami. W sytuacji babki czekoladowej do ciasta dołożyć 2 łyżki niesłodzonego kakao albo mączki chleba świętojańskiego (karob)

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki