Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND (9421023628933)

chwilowy brak towaru

  • Producent: Manuka Health
  • Kategoria: Miody
  • Rodzaj: manuka
  • Wielkość opakowania: 0.25 kg
Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych znamionuje głównie rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów typu Leptospermum scoparium. Są to miody jednolite, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytwarzane w zasadniczej większości z nektaru roślin z typu Leptospermum scoparium. Miody te powinny cechować się dodatkowo takimi cechami jak: stosowny zakres przewodności właściwej, unikatowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku standardowego dla krzewów Manuka, a także elementów aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji cenionej poprzez naukowców za specyficzny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. Składniki: Miód z krzewu Manuka 100%. Wartość odżywczaw 100 gw 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334,4 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal >55 mg >8,25 mg *15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna. Spożywanie: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Produkty najpopularniejsze w kategorii Miody