• Producent: Monin
  • Kategoria: Napoje, wody, soki
  • Rodzaj: syrop
  • Pojemność: 0.7 l

Syrop White Chocolate Monin może posiadać obfite użycie, sugerowany jest do kawy, koktajli, napojów deserowych, napojów mlecznych.

Syrop wyjątkowo transparentną, złotą barwę. Cechuje się maślanym aromatem z nutką wanilii, zyskuje sobie entuzjastów swym pysznym, kremowo-kakaowym smakiem.

W odróżnieniu od „czekolady” (tj. Czekolady mlecznej albo gorzkiej), bogaty, maślany smak białych czekolad nie pochodzi od samych ziarenek kakao ale od masła kakaowego. Słodki, delikatny smak białej czekolady rewelacyjnie uzupełnia i wzmacnia inne smaki. Nieprzeciętna do robienia kawy mokka albo wzmacniania chłodzonych i mrożonych kaw z mlekiem skondensowanym, cappuccino, espresso itp.

Przykładowe receptury:

Cappuccino Martini

7 ml syropu Hazelnut MONIN

15 ml syropu White Chocolate MONIN

1 espresso

35 ml wódki

lód

Umieść komponenty w szejkerze. Wstrząsaj poprzez kilkanaście sekund.

Nalej mieszankę do kieliszka i udekoruj.

Mrożona biała mokka
30 ml syropu White Chocolate MONIN

1 espresso

1 łyżeczka cukru pudru o smaku waniliowym

lód

Umieść elementy w szklance i skrupulatnie wymieszaj.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Napoje, wody, soki