• Producent: Miyabi
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Rodzaj: szefa kuchni
  • Długość noża: 200 mm

MIYABI 5000FCD GYUTOH 200mm

  • 1x uniwersalny nóż kuchenny szefa kuchni - uniwersalne użycie kuchenne, krojenie mięsa, ryb warzyw i owoców
  • stal FC61 -49 kutych warstw
  • CRYODUR® - ostrze hartowane przy użyciu specjalnie opracowanego cyklu ICE-hardening - utwardzanie w temp. -196° C, które zagwarantuje ekstremalną twardość
  • kąt ostrza: 19° symetrycznie
  • twardość 61° Rockwell
  • wykończenie młotkowane techniką \""Tsuchime\""z unikalnym wzorem damasceńskiej stali
  • trzystopniowy cykl wykańczania \""Honbazuke\""
  • rękojeść wytworzona z drewna Pakka i stali

Noże MIYABI - japońskie noże inspirowane samurajskimi mieczami. Wytwarzane w fabryce w Seki gdzie wykuwane są według starożytnych, tajemnych zasad sztuki kowalskiej. Wyznaczające się wyjątkowym designem a z reguły precyzją wykonania i genialną jakością to jedne z najostrzejszych noży na świecie.

N oże z nowej serii 5000FCD to następny krok do doskonałości. Kute oczywiście w macierzystej fabryce w mieście Seki. Fabryka Miyabi, zatrudniająca najistotniej wykwalifikowanych mistrzów konwencjonalnego, japońskiego rzemiosła, postanowiła odejść w linii noży 5000 FCD od typowej dla tej firmy stali proszkowej MicroCabridge. Kolekcja 49-warstwowych, czernionych noży 5000 FCD wykutych ze stali wysokowęglowej FC61 jest hartowana w lodzie.
Dzięki stali FC61 z wzorem damasceńskim z noże z linii 5000 FCD cechują się twardością na poziomie 61 poziomów w skali Rockwella. Dzięki czemu klingi tych nowoczesnych, a jednocześnie niezwykle tradycyjnych w formie noży są perfekcyjnie ostre.
Czerniona klinga noży 5000 FCD jest szczególnie wyrazista. Całości dopełnia mocna, znakomicie leżąca w rąk, lekko obła rękojeść z drewna pakka.
Znakiem szczególnym nowej linii noży Miyabi jest czerwona obwódka wokół trzonka noża i jego stalowe wykończenie. Malowniczy mosaic pin jest znakiem noży klasy Premium

"""

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne