• Producent: Oleofarm
  • Kategoria: Oleje, oliwy i octy

Olej z awokado otrzymywany jest z najdorodniejszych owoców metodą tłoczenia na zimno. Kusi nadzwyczaj bogatym aromatem i łagodnym owocowym smakiem. Genialnie wyróżnia smak potraw przygotowywanych na zimno, zwłaszcza sałatek, surówek, dipów, sosów i pikantnych past.

Olej z awokado charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów jednonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi wpływa pozytywnie na pracę układu krążenia[jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi].

Utrzymanie dobrego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad.


Olej awokado wartości odżywcze:


Skład: olej z awokado tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.

Miejsce albo kraj pochodzenia: A-UE, B-Kenia, C- RPA.

objętość: 250 ml

Sposób przechowywania: Zgodnie z zaleceniami producenta. W niskiej temp. Może zmieniać konsystencję na stałą. Przechowywać w temp. Pokojowej.

Data przydatności do spożycia: Jeżeli chcesz uzyskać informację napisz do nas biuro@atlas-zdrowia.pl lub skorzystaj z opcji "zapytaj o artykuł"


Uprzejmie proszę o przestrzeganie, a także poszanowanie Regulaminu w części dotyczącej
§ 12 Prawa autorskie
Dziękujemy

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Oleje, oliwy i octy