• Producent: Teavit
  • Kategoria: Pozostała herbata
Co to jest chlorofil?

Ze szkolnego kursu biologii pamiętamy, że chlorofil to naturalny pigment, który zmienia odcień liści na zielony, lecz nikt nie powiedział nam, jak jest przydatny dla organizmu ludzkiego, chociaż naukowcy badają atrybuty lecznicze chlorofilu od 1800 roku.
Warto zauważyć, iż wzór chemiczny chlorofilu jest identyczny ze wzorem hemoglobiny, lecz w centrum wzoru na hemoglobinę znajdują się atomy żelaza, a chlorofil to atomy magnezu. Oznacza to, iż chlorofil działa na krew podobnie jak hemoglobina: rozszerza poziom tlenu i przyspiesza metabolizm azotu.


Chlorofil jest wyjątkowo należycie wchłaniany przez organizm ludzki. W bardziej dostępnej formie może wejść do naszej diety z roślinami takimi jak szpinak, rabarbar, sałata, pokrzywa, mniszek lekarski, pietruszka, liście kopru itp. Lecz te zieleniny nie są zbyt niejednokrotnie obecne w naszej diecie, dlatego najkorzystniejszą alternatywą jest stosowanie płynnego chlorofilu.

firma produkcyjna "TEAVIT" produkuje chlorofil w trzech odmianach: chlorofil iglasty z miętą, chlorofil iglasty z imbirem i chlorofil iglasty z propolisem. Propolis, mięta i imbir uzupełniają i wzmacniają działanie chlorofilu.


Tak więc propolis ma sporo przydatnych atrybuty, z których można wyszczególnić kilka głównych:
• świetny naturalny antybiotyk, który pomaga chlorofilowi zwalczać grzyby, bakterie i wirusy;
• ma silne atrybuty przeciwzapalne, działa przeciwbólowo i wspomaga gojenie oraz odbudowę komórek i tkanek;
• normalizuje procesy metaboliczne na wszystkich stopniach - po spożyciu udoskonala się trawienie i krążenie krwi, organizm zostaje oczyszczony z toksyn, ustępują dolegliwości układu oddechowego.

Sposób wykorzystania: jedna łyżeczka koncentratu (5 ml) 3 razy dziennie przed posiłkami (można także rozcieńczyć w 50 ml wody). Przed użyciem należycie wstrząsnąć.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostała herbata