• Producent: Primaeco
  • Kategoria: Przetwory warzywne i owocowe
  • Rodzaj: warzywny

Fasolka jest narodowym specjałem w wielu krajach, niezwykle doceniają ją Brazylijczycy, Anglicy i Portugalczycy. W naszym kraju powoli wraca do łask. Na szczęście! Jest to cenne źródło białka dla osób stosujących dietę wegetariańską i wegańską, witamin A, B, E i PP, a także minerałów: wapnia, magnezu, cynku i żelaza.

Działa odkwaszająco na organizm – jest używana w zbilansowanych dietach oczyszczających kabel pokarmowy. To dobra baza wytrawnych, jak i słodkich dań (fasolowych ciast albo past kanapkowych). Nasza fasolka w sosie pomidorowym uwydatnia się smakiem ze względu na występowanie orientalnych przypraw: kurkumy, imbiru, gałki muszkatołowej i pieprzu połączonych z konwencjonalnymi ziołami, które udoskonalają trawienie – pietruszki, a także lubczyku.

W Polsce najkorzystniejszym terenem na uprawę fasolki Jaś jest Dolina Dunajca, fasolka z tego regionu jest produktem broniony unijnym prawem, opatentowane są nazwy Fasola atrakcyjny Jaś z Doliny Dunajca i Fasola z Doliny Dunajca.

Fasolka w sosie pomidorowym w połączeniu z kaszą, ryżem albo pieczywem to dobry pomysł na prędki obiad lub kolację.


Dlaczego warto wybrać towar z atestem ekologicznym:

Pewność bezpiecznego i naturalnego składu to główna zaleta towarów certyfikowanych. W czasie produkcji nie były stosowane chemiczne nawozy sztuczne.

Jesteś pewny że rośliny nie zostały poddane modyfikacji genetycznej, której oddziaływanie na nasz organizm nie jest nam do końca znane. Wspieramy nie tylko nasze zdrowie, ale także środowisko naturalne.

Dbamy o lokalną gospodarkę nieznacznych rolników, a nie wielkopowierzchniowe gospodarstwa rolne. Zyskujesz naturalny smak, zapach i zapach.


Wartości odżywcze fasoli w sosie pomidorowym:

*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Opakowanie gromadzi 2 sugerowane porcje produktu.


Skład: woda, fasola* 67%, koncentrat pomidorowy* 15,7%, cebula*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana natywna, olej słonecznikowy*, bulion wegetariański* [sól morska, syrop glukozowy z kukurydzy*, skrobia kukurydziana*, mieszanka suszonych warzyw* 9% (marchew* 4%, cebula* 3%, pasternak* 2%), brzeczka*, ekstrakt drożdżowy* 2,5%, przyprawy* (kurkuma*, imbir*, gałka muszkatołowa*, pieprz*), olej słonecznikowy*, zioła* (pietruszka*, lubczyk*, liście laurowe*)], sól morska, sos sojowy* (woda, soja*, sól), substancja zagęszczająca: guma guar, zioła* (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy*. * – surowce rolnictwa ekologicznego

atesty: artykuł pochodzi z rolnictwa naturalnego

Waga netto: 440 g

Sposób przechowywania: Przechowywać zgodnie z zaleceniami producenta. Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Data przydatności do spożycia: Jeżeli chcesz uzyskać informację napisz do nas biuro@atlas-zdrowia.pl lub skorzystaj z opcji "zapytaj o towar"


Uprzejmie proszę o przestrzeganie oraz poszanowanie Regulaminu w części dotyczącej
§ 12 Prawa autorskie
Dziękujemy

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Przetwory warzywne i owocowe