• Producent: Dary Natury
  • Kategoria: Przyprawy i zioła
  • Rodzaj: anyż

Anyż w kuchni ma zastosowanie jako dodatek do gotowanych jarzyn, np. Do czerwonej kapusty, marchwi, szpinaku, buraków.Anyżem aromatyzuje się kompoty, pierniki, bułki, ciastka, potrawy słodkie z ryżu, potrawy kuchni indyjskiej, cukierki, budynie, niektóre sosy do ryb, owoce morza. Anyż w dodatku dodawany jest do niektórych napojów, np. Ponczów, wódek, syropów, likierów. Nawet niewielkie dawki anyżu mogą idealnie urozmaicić smak potraw z dziczyzny i sosów mięsnych. Anyżem aromatyzuje się kompoty, pierniki, bułki, ciastka, potrawy słodkie z ryżu, potrawy kuchni indyjskiej, cukierki, budynie, niektóre sosy do ryb, owoce morza. Anyż w dodatku dodawany jest do niektórych napojów, np. Ponczów, wódek, syropów, likierów.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Przyprawy i zioła