• Producent:
  • Kategoria: Sosy i dodatki

Sól może być czymś więcej wyłącznie prostym chlorkiem sodu. Obok jej głównego składnika, sól jadalna, gromadzi jeszcze inne minerały w przeróżnym stężeniu i składzie, w zależności od jej pochodzenia. W kuchni używamy, obok soli kamiennej, także sól morską, np. Taką, jak ta, pozyskiwana na Hawaii. Jej standardowe zabarwienie pochodzi od dodanego węgla energicznego, co zagwarantuje łagodny smak i jest pochodną orzechów kokosowych. Węgiel działa jako przeciwutleniacz i wspiera trawienie. To, iż w czarnej soli Hawaii zawarta jest lawa albo pył wulkaniczny, nie jest jedynie bajką. Podobnie jak sól morska pasuje ona do przyprawiania ryb i owoców morza,na dodatek mięsa i warzyw. Obok jej niepowtarzalnego smaku daje do potraw egzotyczny wygląd.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Sosy i dodatki