• Producent: Monin
  • Kategoria: Sosy i dodatki
  • Rodzaj: sos

Początki czekolady sięgają przynajmniej 4000 lat wstecz. Starożytne cywilizacje Ameryki Środkowej ceniły ziarna kakaowca i wykorzystywały je do przyrządzania gorącego, pieniącego się i gorzkiego napoju nazywanego czekoladą. Po tym jak Krzysztof Kolumb sprowadził czekoladę do Europy, miała ona stać się jednym z najlepiej sprzedających się towarów

kolor:
Ciemnobrązowy kolor
SMAK:
Autentyczny i nad wyraz silny smak czystej czekolady. Niesamowicie kremowy, gładki, o wyśmienicie zbilansowanej konsystencji
zastosowania:
Ze względu na swoją jedwabistą konsystencję sos MONIN Dark Chocolate pozwala kreować specyficzne kawy mokka na gorąco i na zimno. Można go również użyć do skropienia szklanek albo tworzenia uwodzicielskich polew. Stanowczo lubię go jednoczyć z syropem MONIN Mojito Mint, przyrządzając miętową mokkę. Mokki Latte i cappuccino Szejki, lody Polewy
Przykładowe receptury:
1) składniki:
15 ml sosu o smaku gorzkiej czekolady Monin
15 ml sosu o smaku karmelowym Monin
150 ml mleka
lód
Wszystkie komponenty oprócz lodu zmiksuj blenderem aż do uzyskania jednolitej konsystencji, do szklanki koktajlowej wsyp lód i wlej zmiksowane elementy.
2) elementy:
1 espresso
150 ml mleka
15 ml sosu o smaku gorzkiej czekolady Monin
Do szklanki koktajlowej wlej na dno sos i kawę, uzupełnij mlekiem.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Sosy i dodatki