• Producent: TAR-GROCH-FIL sp. Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn, Polska, Dystrybuto
  • Kategoria: Zdrowa żywność
  • Rodzaj: bakalie i orzechy
elementy

Łupina babki jajowatekj

Opis

Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce, a także zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich.

zastosowanie:
Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion albo łupin razem z posiłkami albo napojami. Nie należy jej jeść w innej formie. Dodana do posiłków w postaci łusek albo nasion zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami.

Informacja alergenna

W zakładzie pakowane są dodatkowo: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, przeróżne orzechy.

Warunki przechowywania

Przechowywać w miejscu suchym, szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kraj Pochodzenia

Indie

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność