• Producent: FABIJAŃSCY (makarony)
  • Kategoria: Zdrowa żywność
  • Dieta: bezglutenowa

Makaron Gryczany Świderek Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy

ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, transparentnie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie przefiltrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.

Gryka posiada dużą liczba pełnowartościowego białka, węglowodanów, cennych pierwiastków takich jak: wapń, żelazo, fosfor, potas, magnez oraz witamin B1, PP i E. Dzięki wysokiej zawartości substancji odżywczych warto jest jeść grykę w profilaktyce anemii. W dodatku zniża ona poziom cholesterolu we krwi więc rekomendowana jest osobom z problemami miażdżycowymi i nadciśnieniem. Zawarta w gryce rutyna wzmacnia naczynia krwionośne, przynosząc znaczne korzyści osobom cierpiącym na żylaki.

Wszystko co korzystne w gryce jest też w makaronie gryczanym. Nie zakwasza on organizmu, gromadzi małą liczba sodu, nie ma w swym składzie glutenu więc może być spożywany poprzez osoby stosujące dietę bezglutenową. Makaron gryczany polecamy przede wszytki zimą ze względu na jego działanie rozgrzewające.

Skład:
mąka gryczana*, woda źródlana (*certyfikowany organiczny)


Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1609 kJ / 381 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 10 g
Białko: 13 g
Sól: 0,03 g

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

dokument: BIO, Bezgluten

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność