• Producent: FABIJAŃSCY (makarony)
  • Kategoria: Zdrowa żywność
  • Dieta: bezglutenowa

Makaron Kukurydziany Świderek Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy

Makaron kukurydziany jest bogata w błonnik i witaminy B, E, a także A. Zawiera komponenty mineralne, takie jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Mąka kukurydziana z której dostaje się makaron mieści więcej błonnika niż mąka pszenna, nie zakwasza tak bardzo organizmu a tym samym pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową. Makaron ten ma unikatowy smak i przepiękny, złocisty kolor. Polecany jest osobom, które stosują diety niskobiałkową oraz cierpiącym na choroby nerek albo wątroby.

Makaron kukurydziany może być spożywany poprzez osoby wykluczające ze swojej diety gluten, ponieważ nie gromadzi on tego alergenu. Wysoka zawartość błonnik sprawia,nieprzeciętnie sprawdza się w dietach redukcyjnych.

ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw i naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie oczyszczana poprzez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.

składniki:
mąka kukurydziana*, woda źródlana* (*certyfikowany organiczny)

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 7 g
Sól: <0,01 g

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Kraj Producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Polska
certyfikat: BIO, Bezglutenowy

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność