chwilowy brak towaru
komponenty
mąka z ciecierzycy*, woda źródlana (*certyfikowany ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą liczba wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron w trakcie gotowania luźno pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak żeby nie zatrzymać cyklu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6 - 8 minut, al dente 4 - 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). Podczas gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1297 kJ / 310 kcal
Tłuszcz: 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 44,3 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 15,5 g
Białko: 18,5 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.