• Producent: FABIJAŃSCY (makarony)
  • Kategoria: Zdrowa żywność

Makaron z Soczewicy Czerwonej Muszla Gnocchi Sardi Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy

komponenty:
mąka z soczewicy czerwonej*, woda źródlana
* certyfikowany ekologiczny

Sposób przygotowania:
Zagotuj dużą liczba wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, żeby makaron w trakcie gotowania luźno pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego.
Do konkretnie gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak żeby nie zatrzymać cyklu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6 - 8 minut, al dente 4 - 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). Podczas gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem nieprzeciętnego makaronu.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56,3 g
- w tym cukry: 2 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 23,8 g
Sól: 0,036 g

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia części: Rolnictwo UE
dokument: BIO, Bezgluten

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność