• Producent: Amylon
  • Kategoria: Zdrowa żywność

komponenty
Bezwodny tłuszcz mleczny* (*certyfikowany ekologiczny)

OPIS
Masło Ghee, czyli inaczej zwane masło klarowane powstaje poprzez długookresowe, powolne podrzewanie. W wyniku tego cyklu powstaje czysty tłuszcz mleczny bez zawartości wody i białka mlecznego. Masło Ghee rewelacyjnie pasuje do głębokiego smażenia i pieczenia i do gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3677 kJ / 878 kcal
Tłuszcz: 99,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 70 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,1 g.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25 °C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promeni słonecznych.
Ewentualna zmiana konsystencji artykułu nie świadczy o jego złej jakości.





BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
certyfikat bio: TAK
EAN: 8594006662277
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
Kraj producenta: Czechy
PKWiU: 10.51.30.0
producent - nazwa i adres: AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
Wegetariański: TAK

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność