• Producent: Biolife
  • Kategoria: Zdrowa żywność
  • Rodzaj: bakalie i orzechy

organiczna soja pochodzi z certyfikowanych upraw, stanowi jeden z fundamentów diety wegetariańskiej i wegańskiej ze względu na wysoką zawartość białka (ok. 40g w 100g artykułu). Dzięki swoim właściwościom każdy z nas powinien umieścić ją na stałe w swej diecie, a zwłaszcza osoby prowadzące energiczny tryb życia.

Po uprzednim ugotowaniu możemy ją dodać do sałatki. Jestbardzo popularną bazą wegańskich pasztetów i past do chleba. Stanowi także dodatek do zup, sosów i dań obiadowych.


właściwości zdrowotne soi:

gromadzi pełnowartościowe białka które nie sprawia uczulenia jak w sytuacji białka z mlek (kazeiny, a także laktozy). Dostarcza nam witamin z grupy B i niezbędnych do korzystnego funkcjonowania minerałów takich jak wapń, potas czy magnez. Zawierają też izoflawony, a także koenzym Q wpływające na pracę układu krążenia.

Jest główny źródłem witaminy E pomagającej zachować zdrowy, młody wygląd naszej cery. Zawarta lecetyna ogranicza stres, poprawia pamięć i koncentrację. Zawiera potas konieczny do dobrej pracy serca, wapń i fosfor zapobiegające problemom kości i utrzymujący w korzystnym stanie zębów i kości oraz magnez, żelazo, mangan, cynk, miedź i inne.


Dlaczego warto wybrać towar z atestem organicznym:

Pewność bezpiecznego i naturalnego składu, w czasie produkcji nie były użytkowane chemiczne nawozy nienaturalne. Jesteś pewny iż rośliny nie pozostały poddane modyfikacji genetycznej, której oddziaływanie na nasz organizm nie jest nam do końca znane. Wspieramy nie tylko nasze zdrowie, lecz także środowisko naturalne. Dbamy o lokalną gospodarkę niewielkich rolników, a nie wielkopowierzchniowe gospodarstwa rolne. Zyskujesz naturalny smak, zapach i zapach.


Jak przygotować soję?

  1. Namoczyć poprzez co najmniej 8 godzin (Wstępne moczenie skraca czas gotowania o godzinę).
  2. Następnie gotuj na wolnym ogniu około 3 godzin do uzyskania miękkości. ( Gotowanie pod ciśnieniem: Korzystanie z szybkowaru skrócimy czas gotowania na około pół godziny)
  3. Po ugotowaniu soje możemy zmielić i przygotować z niej np. Przepyszne kotleciki sojowe.

Soja jako zdrowa przekąska

starczy po całonocnym namoczeniu obtoczyć ją w oliwie z oliwek i ulubionych przyprawach. Następnie umieszczamy ją w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 poziomów na ok. 45 minut. Tak przygotowana przekąska jest nie tylko smaczna, lecz i zdrowa.


Wartości odżywcze soi:


Zawartość i przechowywanie soi organicznej

Skład: soja ekologiczna 100%. Produkt może mieścić śladowe ilości sezamu, orzechów i towarów zawierających gluten.

Waga netto: 400 g

Sposób przechowywania: Zgodnie z zaleceniami producenta. Artykuł należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Najlepiej spożyć przed: 30.05.2016r.


Uprzejmie proszę o przestrzeganie i poszanowanie Regulaminu w części dotyczącej
§ 12 Prawa autorskie
Dziękujemy

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność