• Producent: LEBENSBAUM (przyprawy, herbaty, kawy)
  • Kategoria: Zielona herbata
  • Rodzaj: sypana

Matcha to herbata z Korei Południowej, z wulkanicznej wyspy Jeju. Specyficzny świeży i słodki aromat.
nieprzystępny sposób wytwarzania tej oryginalnej herbaty jest oparte na buddyjskich tradycjach sięgających wieków. Jest to medytacyjne doświadczenie dla zmysłów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
cykl przygotowania herbaty jest niezwykle ważny. W Japonii cykl ten potrafi trwać godzinami więc można nazwać go ceremonią.


Możemy przygotować ją jednak wyraźnie szybciej. Należy zagotować wodę i odlać z niej 80 ml na ok. 5 min, tak żeby woda ostygła do temperatury 70 - 80 poziomów C.
Na miseczkę kładziemy sitko i przesypujemy herbatę w ilości pół łyżeczki, maksymalnie jedną płaską łyżeczkę (2-3 szczypty proszku), po czym wlewamy wcześniej odmierzoną wodę.
Następnie specjalnym bambusowym pędzelkiem mieszamy energicznymi ruchami w górę i w dół aż do powstania pianki. Tak przygotowana matcha jest już gotowa do picia.
Należy ją pić w 3 - 4 łykach i korzystnie jest nie zostawiać jej na dłuższy czas, ponieważ wtedy może herbata osadzić się na dnie i być mniej przyjemna w smaku.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Skład: zielona herbata Matcha w proszku* (*certyfikowany organiczny)

Waga netto: 30 g.

Kraj producenta: Niemcy

certyfikat: towar rolnictwa ekologicznego

Sposób przechowywania: produkt przechowywać zgodnie z zaleceniami. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Data przydatności do spożycia / Data niedużej trwałości: Jeżeli chcesz uzyskać informację napisz do nas biuro@atlas-zdrowia.pl lub skorzystaj z opcji "zapytaj o artykuł"


Uprzejmie proszę o przestrzeganie oraz poszanowanie Regulaminu w części dotyczącej
§ 12 Prawa autorskie
Dziękujemy

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zielona herbata